CSM CSU Oradea bifează a 2-a victorie în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a învins Kangoeroes Mechelen, scor 98-76, într-un meci desfășurat miercuri (26.10), la Oradea Arena. Partida contează pentru etapa a 3-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23.

Jocul a început favorabil echipei belgiene. Aceasta și-a creat numeroase avantaje din blocaje și a găsit de mai multe ori omul liber. CSM-ul a reușit să anuleze deficitul și a restabilit egalitatea, scor 24-24, după zece minute de joc. Echipele s-au succedat la conducere pe tot parcursul primei jumătăți a partidei. Repriza s-a încheiat cu o reușită semnată Kris Richard, scorul fiind de 45-44 în favoarea gazdelor.

Echilibrul s-a menținut după pauză. Kangoeroes conduceau cu un punct la jumătatea secvenței a 3-a, după care amfitrionii s-au desprins decisiv. După 17 succesiuni la conducere, formația pregătită de Cristian Achim a reușit un final de partidă excepțional. Roș-albaștrii au realizat un parțial de 40-17.

Justin Carter a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, Kris Richard a adăugat 19 puncte, 4 pase decisive, Mark Ogden a încheiat cu 19 puncte, 10 recuperări, Donatas Tarolis a avut 17 puncte, 4 recuperări, iar Erick Neal a încheiat cu 10 puncte, 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Domien Loubry a reușit 17 puncte, iar Brian Fobbs a adăugat 16 puncte, 4 recuperări pentru Kangoeroes.

Ambele echipe au 2-1 la general în urma acestui meci. Ele se află la egalitate cu francezii de la Cholet Basket la jumătatea Grupei E. Locul 4 revine lui Rilski Sportist, echipă ce are 0-3 la general.