CSM CSU Oradea câștigă primul meci de baschet jucat în România în 2024

CSM CSU Oradea a învins CSM Petrolul Ploiești, scor 92-72, în primul meci oficial de baschet disputat pe teritoriul României în anul 2024. Vineri (05.01), la Oradea Arena, formația roș-albastră a înregistrat victoria ce îi asigură clasarea pe primul loc la încheierea Conferinței B din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24.

Începutul meciului a fost modest din punct de vedere al intensității și interesului pe faza de apărare. În atac s-au consemnat numeroase reușite, principal responsabil în această zonă fiind Erick Neal. El a primit ajutor din partea lui Bobe Nicolescu și Donatas Tarolis, pentru ca din partea unității a 2-a să se evidențieze Nijal Pearson. S-a marcat foarte mult la ambele panouri în primul sfert, acesta terminându-se cu scorul de 34-23.

Avantajul gazdelor a continuat să crească și pe parcursul secvenței a 2-a. Apărarea a fost mai bună, dar acest lucru s-a datorat și rotației. La jumătatea întâlnirii tabela de marcaj a indicat scorul de 53-37.

După pauză formația din Ploiești a fost superioară. Nivelul de joc al echipei bihorene a scăzut semnificativ, lucru ce a permis prahovenilor să se apropie la șapte puncte. Vlad Corpodean a avut mai multe realizări în această perioadă de joc, însă CSM CSU Oradea a terminat sfertul al 3-lea în avantaj, scor 67-60.

Secvența decisivă a demarat echilibrat, însă la un moment dat echipa gazdă a reușit desprinderea. Formația din Ploiești nu a mai găsit soluții în atac, iar Cătălin Baciu a avut un aport consistent atât la finalizare, cât și la recuperare. El a beneficiat de serviciile lui Nijal Pearson, oferind suporterilor câteva momente de spectacol pe finalul jocului.

Cătălin Baciu a totalizat 20 puncte, 10 recuperări, Erick Neal a adăugat 17 puncte, 6 pase decisive, Donatas Tarolis a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții, Bobe Nicolescu a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Nijal Pearson a avut 11 puncte, 7 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Kenneth Funderburk a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, iar Veljko Brkic a adăugat 14 puncte, 2 capace pentru CSM Petrolul Ploiești.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 12-2 la general și are asigurată prima poziție în ierarhia Conferinței B. Echipa orădeană este deja calificată în TOP 10.

Următorul meci al formației antrenate de Cristian Achim este programat miercuri (10.01), ora 21:30, în deplasare. Adversar va fi Itelyum Varese din Italia, jocul contând pentru etapa a 3-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup. Partida va fi transmisă în direct pe FIBA The Basketball Channel (YouTube).