CSM CSU Oradea cedează în confruntarea cu CSU Sibiu din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a fost învinsă de BC CSU Sibiu, scor 70-78, în ultimul meci disputat în cadrul turneului FIBA Europe Cup – ediția 2020/21, de la Istanbul. Partida a fost transmisă în direct pe internet.

Jocul a demarat extrem de modest pentru roș-albaștri. Aceștia au fost depășiți cu regularitate de adversar, fiind expuși pe tranziție și contraatac. Formația din Sibiu a beneficiat de un nivel de joc foarte bun pe tot parcursul primei secvențe și a reușit să desprindă la 18 lungimi pe tabela de marcaj.

Sfertul al 2-lea a consemnat o reacție a CSM-ului. Nivelul de apărare a fost mai bun, dar nivelul de agresivitate ofensivă nu a fost cel mai bun, dar cu un progres față de secvența inaugurală. Giordan Watson a fost sancționat cu fault tehnic pentru simulare, fiind la a 3-a greșeală. Triplele lui Markovic și Green, respectiv slam dunk-ul celui din urmă după o acțiune unu la unu au adus Oradea la 34-37, scor consemnat la jumătatea partidei.

Sfertul 3 a demarat din nou dificil pentru roș-albaștri. Aceștia au rămas în urmă, dar au reușit să mențină un nivel ridicat în apărare. Cu toate acestea, echipe din Sibiu a găsit soluții să rămână în avantaj. Giordan Watson a reușit mai multe acțiuni cu rezultat pe tabela de marcaj, iar Aaron Broussard a strâns la 51-53 cu zece minute rămase din timpul regulamentar.

Capacul lui Markovic la Cooper, urmat de reușita sa de pe semicerc la celălalt capăt al terenului au aprins speranța în tabăra CSM-ului. Același jucător a avut oportunitatea să aducă Oradea pentru prima dată în avantaj, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar Sibiul a profitat și s-a desprins din nou. Ofensiva CSM CSU Oradea a intrat din nou în impas, greșelile și impreciziile succedându-se.

Giordan Watson a avut 19 puncte, Aaron Broussard a încheiat cu 17 puncte, Nikola Markovic a adăugat 15 pentru CSM CSU Oradea.

CSM CSU Oradea are 1-2 la general după acest rezultat. Roș-albaștrii așteaptă rezultatul celuilalt meci din grupă pentru a vedea dacă mai au speranțe de calificare în playoff-ul competiției.

Foto: FIBA.basketball

One response to “CSM CSU Oradea cedează în confruntarea cu CSU Sibiu din FIBA Europe Cup

  1. prezența echipei pe teren în tot meciul cu Balkan și în primul sfert cu Sibiu este o gravă insultă adusă baschetului ca joc sportiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *