CSM CSU Oradea cedează în deschiderea noului sezon competițional

CSM CSU Oradea a deschis noul sezon competițional în baschetul masculin românesc cu o re-editare a finalelor de Liga Națională și Cupa României din sezonul trecut. Roș-albaștrii au fost învinși de U-BT Cluj-Napoca, scor 67-87, într-un meci contând pentru Grupa B în faza de calificare a Cupei României – ediția 2023/24.

Jocul a demarat cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Echilibrul a fost prezent pe tabela de marcaj în primul sfert al întâlnirii. Cele două echipe s-au succedat la conducere, însă U-BT a înscris ultimele opt puncte ale acestei perioade de joc. Scorul la prima pauză a fost de 20-15 în favoarea clujenilor.

Formația de pe Someș a controlat secvența a 2-a. CSM-ul a avut dificultăți prin intrarea în rotație. De asemenea, U-BT Cluj a dominat lupta la recuperare și s-a desprins la peste 15 puncte. Erick Neal a terminat repriza cu mai multe momente impresionante în atac și a echilibrat situația pe tabela de marcaj, scor 41-34, după 20 minute, pentru formația clujeană.

Repriza secundă a fost controlat de echipa vizitatoare. Aceasta a reușit un forcing chiar în deschiderea sfertului al 3-lea și s-a desprins pe tabela de marcaj. Ecartul a continuat să urce, trecând de 20 puncte în condițiile în care unitatea a 2-a a formației de pe Someș a impresionat. CSM-ul nu a reușit să pune presiune pe echipa adversă, jocul fiind controla de U-BT până la finalul jocului.

Erick Neal a totalizat 23 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard și Bobe Nicolescu au terminat cu câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, DJ Seeley a reușit 18 puncte, iar Bryce Jones a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

Următorul meci al CSM CSU Oradea este programat duminică (17.09), cu începere de la ora 19:00, tot la Oradea Arena. Adversar este Dinamo București.