CSM CSU Oradea cedează în deschiderea seriei cu CSO Voluntari din semifinalele Ligii Naționale de baschet

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe teren propriu de CSO Voluntari, scor 66-74, în Meciul 1 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc vineri (13.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea, într-o atmosferă incendiară.

Oaspeții au marcat primii, dar CSM-ul a reacționat și s-a desprins la două posesii în deschiderea partide. De aici, Oradea a rămas în avantaj pe tot parcursul primei secvențe, însă tripla lui Sarunaas Vasiliauskas a restabilit egalitatea la 21, scor cu care s-au încheiat primele zece minute.

Oradea a rămas în avantaj, dar Voluntari s-a ținut aproape. Niciuna dintre echipe nu a strălucit la finalizare, gazdele având dificultăți la semicerc. S-au consemnat câteva schimbări la conducere. Oaspeții au terminat prima jumătate în avantaj, marcând două aruncări libere în ultima secundă. Scorul după 20 minute de joc era de 35-37.

Defensiva roș-albaștrilor a funcționat remarcabil pe parcursul secvenței a 3-a. CSM-ul a fost la conducere aproape pe toată durata acestei perioade de joc. Alex Gavrilovic și Mark Ogden au avut probleme cu greșelile personale pentru formația gazdă, lucru ce a îngreunat misiunea în lupta din spațiul de trei secunde. Oradea conducea cu scorul de 53-49 la intrarea în secvența decisivă, oaspeții marcând din nou un coș de trei puncte chiar înainte de sirenă.

Avantajul CSM-ului a urcat la șase puncte în deschiderea secvenței decisive. Au urmat câteva momente de joc în care orădenii nu au putut să se apropie de coșul advers, iar ilfovenii au restabilit egalitatea. Stephen Holt a readus avantajul pentru gazde, însă Voluntari a reușit un parțial de 7-0 prin care a tranșat soarta meciului.

Stephen Holt a totalizat 13 puncte, 5 recuperări, Mark Ogden a adăugat 12 puncte, 7 recuperări, Nikola Markovic a bifat 11 puncte, 4 recuperări, iar Kris Richard a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Sarunas Vasiliauskas a reușit 15 puncte, 7 pase decisive, iar Ousmane Barro a adăugat 14 puncte pentru ilfoveni.

Scorul general este de 1-0 în favoarea lui CSO Voluntari. Meciul 2 are loc duminică (15.05), cu începere de la ora 18:45, tot la Oradea.