CSM CSU Oradea cedează în finala Cupei României 2021

CSM CSU Oradea a fost învinsă în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Formația roș-albastră a cedat în partida cu CSO Voluntari, desfășurată la Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 65-72.

Jocul a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii s-au apărat foarte bine, având soluții de natură tactică, cât și din punct de vedere al angajamentului pentru a se instala la conducere. Un blocaj al echipei din Voluntari, atât ca execuție, cât și din punct de vedere emoțional a permis formației antrenate de Cristian Achim să construiască un avantaj mare de puncte. Ilfovenii au terminat primul sfert fără punct marcat, scorul după zece minute fiind de 16-0.

Oradea a înscris primul coș din sfertul al 2-lea pentru a se desprinde la un maxim de 18 lungimi, irosind alte oportunități de a se desprinde pe tabela de marcaj. Marcu Badiu și Anthony Hickey au spart gheața pentru echipa de lângă capitală. Aceasta a reușitsă înscrie de cinci ori de la mare distanță și s-a apropiat la două posesii după ce orădenii au irosit câteva oportunități favorabile, fie din apropierea coșului, fie din aruncări de la distanță deschise. Repriza s-a încheiat cu o ratare pentru Oradea și un coș pentru oponent, astfel încât scorul la jumătatea partidei era de 30-23.

Repriza secundă a început modest pentru orădeni. Aceștia nu au găsit soluții, ritmul fiind lent, iar jocul pozițional fără idei, foarte static atât ca deplasare în teren, cât și din punct de vedere al circulației mingii. Voluntari a continuat să marcheze de pe semicerc și a reușit să preia conducerea în minutul 24, scor 34-36. Replica a venit de la Broussard, autor a două triple pe posesii succesive. Ilfovenii au replicat din nou de pe semicerc, cu Hickey. Același Broussard a punctat pentru bihoreni. Sfertul al 3-lea s-a încheiat cu scorul de 48-50, orădenii irosind ultima aruncare a acestei perioade de joc.

Formația din Voluntari a continuat să marcheze de la distanță, lucru ce i-a permis să rămână în avantaj. Tudor Fometescu a transformat de pe semicerc, după care a finalizat din apropierea instalației pentru a strânge la două lungimi cu mai puțin de șase minute rămase din timpul regulamentar. După un timeout avantajul ilfovenilor a crescut pe tabela de marcaj. Oradea a strâns la un punct, dar Joseph a ieșit din nou la rampă într-un moment important și a desprins echipa din Voluntari la două posesii. Finalul nu a adus schimbarea.

Aaron Broussard a totalizat 14 puncte, Dragan Zekovic a adăugat 11 puncte, iar Tudor Fometescu a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Marcu Badiu a reușit 20 puncte, Vlad Moldoveanu a avut 19 puncte pentru CSO Voluntari.

Foto: Sandor Manases

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *