CSM CSU Oradea cedează în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 70-59, în Meciul 6 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc duminică (28.05), la BT Arena.

Prima repriză a decurs sub semnul echilibrului. Cele două protagoniste s-au succedat de opt ori la conducere pe tabela de marcaj. Niciuna dintre protagoniste nu a fost inspirată în aruncările de la semicerc în primele 20 minute de joc. Pe parcursul secvenței inaugurale s-au consemnat numeroase greșeli personale de ambele părți. Această tendință a continuat pentru CSM Oradea și în secvența a 2-a, una pe care însă U-BT Cluj a terminat-o fără să ajungă în penalizare.

U-BT a dominat lupta la recuperare în condițiile în care procentajul la aruncările din acțiune a fost sensibil egal, iar raportul posesiilor pierdute a fost egal. La prima pauză Clujul conducea cu scorul de 20-15, însă la jumătatea partidei a fost egalitate, scor 35-35, după o prestație foarte bună din partea lui Nikola Markovic. După 20 minute de joc, Donatas Tarolis și Erick Neal aveau câte trei greșeli personale, iar Mark Ogden fusese sancționat cu două.

Repriza secundă a demarat cu dificultăți în atac pentru CSM CSU Oradea. Un singur coș marcat din acțiune în primele opt minute ale celui de-al 3-lea sfert au pus echipa roș-albastră în deficit de peste zece puncte. Bihorenii au intrat din nou în penalizare în timp ce Clujul nu a fost sancționat nici de această dată cu mai mult de patru faulturi. După 30 minute de joc scorul a fost de 51-45 pentru U-BT.

Problemele ofensive ale roș-albaștrilor au continuat, secvența decisivă fiind controlată de echipa gazdă, mult mai fizică și mai agresivă. CSM-ul nu a reușit să se apropie amenințător pe tabela de marcaj, Erick Neal fiind descalificat pentru cinci greșeli personale, iar Donatas Tarolis s-a confruntat cu probleme cu greșelile personale tot meciul.

Nikola Markovic a totalizat 13 puncte, Mark Ogden a adăugat 10 puncte, iar Josh Bostic și Erick Neal au avut câte 9 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nemanja Gordic a totalizat 14 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general al finalei a fost de 4-2.