CSM CSU Oradea cedează în Franța la primul meci din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Cholet Basket, scor 99-81, în prima etapă din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au disputat acest meci în Franța, miercuri (12.10).

Partida a demarat cu Neal, Richard, Carter, Tarolis și Ogden. Jocul a fost favorabil CSM-ului, echipă ce a înscris primele patru puncte și s-a desprins la 12-7 în primele minute de joc. A urmat reacția formației franceze. Cu TJ Campbell în teren, Cholet a realizat un parțial de 15-1 prin intermediul căruia s-a încheiat secvența inaugurală. Scorul după zece minute era de 22-13 în favoarea gazdelor.

Secvența a 2-a a început favorabil formației din Hexagon. Aceasta s-a desprins la 16 puncte și a scos complet din ritm adversarul. În plus, Erick Neal a fost sancționat cu trei greșeli personale, lucru ce a limitat timpul lui de joc. Unitatea a 2-a a lui Cholet a înscris 24 puncte în prima jumătate de meci, în timp ce a orădenilor a reușit doar trei. CSM-ul a avut reacție, Donatas Tarolis remarcându-se în mod deosebit la finalizare, reușind să se apropie la patru puncte. Repriza s-a terminat cu liberele lui Artis, scorul fiind de 39-32 în favoarea lui Cholet.

Sfertul a început cu șapte puncte în contul formației orădene, aceasta reușind să egaleze situația la 39. Repriza a venit tăios, francezii marcând zece puncte la foc automat. Nici după timeout situația nu s-a schimbat, Cholet reușind să înscris 35 puncte în această perioadă de joc. Ecartul a urcat la 22 puncte, CSM-ul neavând reacție. Cu zece minute înainte de final scorul era de 74-52.

Ultimele zece minute nu au schimbat situația. Oradea a căutat să reducă din deficit, reuțind pentru început acest lucru, dar aruncarea de la mare distanță a lui Cholet a funcționat impresionant pe tot parcursul reprizei secunde. Diferența s-a menținut până la finalul jocului.

Donatas Tarolis a avut 18 puncte, Erick Neal a toalizat 17 puncte, iar Mark Ogden și Justin Carter au încheiat cu 10 puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. De la învingători s-au remarcat TJ Campbell și Perry Ellis, autori a 19 puncte fiecare.

În celălalt meci al Grupei E, Kangoeroes Mechelen a surclasat pe Rilski Sportist, în Bulgaria. Formația belgiană a câștigat cu scorul de 100-66.

CSM CSU Oradea urmează să dispute trei meciuri consecutive pe teren propriu în FIBA Europe Cup, pe parcursul următoarelor săptămâni. Toate se vor disputa la Sala Polivalentă Oradea Arena.

Foto: FIBA.basketball