CSM CSU Oradea cedează în Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a fost învinsă în Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au cedat în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca, desfășurată vineri (11.06), la BT Arena. Rezultatul final a fost de 103-80.

Partida a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. CSM-ul a început mai bine și s-a instalat la conducere, desprinzându-se la șase puncte pe tabela de marcaj. Replica a venit de la Patrick Richard, autor a două triple prin care a anulat deficitul și a alimentat un parțial de 23-9 prin care Clujul a trecut în control pe tabela de marcaj. Valeika a fost sancționat cu fault tehnic în cadrul unei altercații cu Richard. Secvența inaugurală s-a terminat cu scorul de 25-19.

Sfertul al 2-lea a demarat favorabil gazdelor. Diferența a urcat la 11 puncte în primul minut al acestei perioade. Oradea a încercat să reacționeze și s-a apropiat la 30-27, moment în care Fometescu a fost sancționat cu fault ofensiv, fiindu-i anulată o reușită în pătrundere. Același Richard a ieșit la rampă pentru formația de pe Someș. Pe finalul reprize, Nikola Markovic a marcat de pe semicerc, dar CSM-ul a avut probleme la linia de pedeapsă. Scorul la jumătatea partidei a fost de 45-38.

Imprecizii la finalizare, abatere de 24 secunde în atac, respectiv trei coșuri de pe semicerc încasate în primele trei acțiuni de apărare au rupt complet echilibrul de pe tabela de marcaj în primele două minute din repriza secundă. Avantajul formației gazdă a trecut de 20 puncte în minutul 26 al partidei, CSM-ul având mari probleme în ambele faze ale jocului. Întreg sfertul al 3-lea a consemnat un nivel de joc modest pentru Oradea. Scorul după 30 minute de joc era de 82-56.

Oradea a înscris primele șase puncte din sfertul decisiv, dar replica a venit din nou de la distanță. Finalul jocul a fost controlat de către amfitrioni, aceștia repurtând un succes categoric.

Garlon Green a reușit 12 puncte, Aaron Broussard a totalizat 12 puncte, Arturas Valeika a adăugat 10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Cătălin Baciu a încheiat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. Patrick Richard a reușit 21 puncte, 6 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general a devenit 2-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Seria se mută la Oradea. Meciul 3 are loc marți (15.06), ora 20:00, la Arena Antonio Alexe.