CSM CSU Oradea cedează în Meciul 2 al semifinalei cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe teren propriu de CSO Voluntari în Meciul 2 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Rezultatul final a fost de 66-74.

Jocul a demarat favorabil echipei gazdă. Orădenii s-au instalat la conducere și au avut inițiativa, desprinzându-se la un maxim de șase puncte după zece minute de joc, scor 17-11.

Situația s-a schimbat în sfertul 2. Oaspeții au jucat mult mai bine din punct de vedere ofensiv. Circulația mingii, dar și precizia la finalizare au fost argumentele formației din Ilfov. Astfel, la jumătatea partidei scorul era de 36-32 în favoarea lui CSO Voluntari.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. CSM-ul a alergat în permanență după adversar. Nu a lipsit efortul și dăruirea, dar luciditatea și precizia au fost probleme majore pentru roș-albaștri. Ei s-au văzut conduși cu scorul de 54-51 la intrarea în secvența decisivă, având câteva momente foarte bune, dar nu suficiente.

Ultimele zece minute au aparținut în întregime oaspeților. Aceștia s-au desprins la un maxim de 15 puncte, CSM-ul reușint să reducă din deficit spre final. Gazdele au plătit tribut impreciziei la semicerc, dar și pentru numeroasele ratări din spațiul de trei secunde.

Garlon Green a contabilizat 15 puncte, Alex Gavrilovic a adăugat 12 puncte, 7 recuperări, Mark Ogden a încheiat cu 12 puncte, 8 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Sarunas Vasiliauskas a totalizat 16 puncte, 4 pase decisive, Eric Thompson a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, iar Toddrick Gotcher a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători.

Meciul 1 s-a încheiat cu același rezultat. Astfel, scorul general devine 2-0 în favoarea echipei ilfovene. Seria se mută la Voluntari. Meciul 3 are loc miercuri (18.05), ora 18:00 și devine decisiv pentru formația orădeană.