CSM CSU Oradea cedează în Meciul 3 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a pierdut Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au fost învinși pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, scor 80-70, în cursul serii de sâmbătă (20.05).

Partida a demarat extrem de modest pentru formația orădeană. U-BT a înscris primele zece puncte ale jocului, dar reacția CSM-ului nu a fost prea mult așteptată. Roș-albaștrii au replicat cu 14 puncte în succesiune și au trecut în avantaj. Erick Neal a contabilizat 16 puncte pe parcursul primelor zece minute, încheiate de CSM CSU Oradea la conducere, scor 28-26.

Ambele echipe au avut probleme cu greșelile personale. CSM-ul a intrat în penalizare pe parcursul celui de-al 2-lea sfert după doar trei minute și jumătate, iar Bobe Nicolescu și Cătălin Baciu aveau câte trei greșeli personale la jumătatea partidei. Oradea a fost la conducere în această perioadă de joc, dar clujenii au restabilit egalitatea de mai multe ori, inclusiv la încheierea reprizei, scor 43-43.

Repriza secundă a fost controlată de clujeni. Aceștia s-au instalat la conducere și nu au permis CSM-ului să reacționeze. Ofensiva echipei bihorene a fost extrem de modestă pe tot parcursul secvenței a 3-a. De asemenea, elevii lui Cristian Achim au avut o problemă majoră în jocul de construcție. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 61-51.

Roș-albaștrii au redus din deficit de câteva ori în sfertul al 4-lea, atunci când au jucat mai bine pe faza de atac, dar nu au putut anula deficitul. Clujul a controlat lupta la recuperare și spațiul de trei secunde, dominând confruntarea prin prisma raportului de puncte marcate pe recuperare ofensivă.

Erick Neal a totalizat 20 puncte, 6 pase decisive, Donatas Tarolis și Josh Bostic adăugând câte 11 puncte fiecare. În replică, Leo Meindl a reușit 20 puncte, 5 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca, fiind secondat de Patrick Richard și Jalen Jones, cu câte 11 puncte fiecare.

Scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU Oradea. Meciul 4 are loc luni (22.05), ora 19:00, tot la BT Arena din Cluj-Napoca.