CSM CSU Oradea cedează în Meciul 3 al seriei cu CSO Voluntari din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a fost învinsă de CSO Voluntari, scor 96-78, în Meciul 3 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (01.05), în Ilfov.

Jocul a demarat în nota de dominare a formației gazdă. Ilfovenii au avut un nivel de energie net superior și o dispoziție de joc pe măsură. Astfel, CSO Voluntari a înscris 34 puncte în primul sfert. Roș-albaștrii au pierdut posesia mingii de cinci ori, dar atunci când au găsit calea spre coș au finalizat cu mare precizie, Tarolis și Gotcher fiind inspirați în atac. După zece minute de joc scorul era de 34-25.

Apărarea orădeană a funcționat mai bine în sfertul al 2-lea. Nivelul de efort a fost mai bun, însă CSM-ul a avut un număr limitat de contributori în atac. Avantajul amfitrionilor a trecut de zece lungimi. Bihorenii au reacționat, având contribuții de la Gotcher și Baciu. Astfel, Oradea s-a apropiat la două puncte. Finalul reprizei a consemnat scorul de 48-45 în favoarea echipei ilfovene.

Repriza a 2-a a demarat echilibrat. Tripla lui Nijal Pearson a adus lui CSM Oradea singurul avantaj pe tabela de marcaj în acest meci, scor 58-57. Continuarea a fost de partea echipei ilfovene. Aceasta a realizat un parțial de 13-2 cu care s-a terminat sfertul al 3-lea. La intrarea în ultimul act tabela de marcaj indica scorul de 70-60.

Ultimele zece minute au aparținut în totalitate echipei antrenate de Ainars Bagatskis. Aceasta a dublat avantajul pe parcursul ultimului act. Defensiva roș-albastră nu a avut nicio soluție împotriva shooterilor echipei din Voluntari. De altfel, gazdele au avut 14 reușite de pe semicerc cu un procentaj de peste 50%.

Nijal Pearson a totalizat 20 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, Cătălin Baciu, Donatas Tarolis și Toddrick Gotcher au terminat cu câte 13 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. În replică, Trevon Allen a reușit 18 puncte, iar Alex Olah a adăugat 16 puncte pentru CSO Voluntari, echipă de a avut alți patru jucători cu peste zece puncte marcate.

Un grup de suporteri orădeni a susținut echipa la acest meci. Aceștia s-au făcut auziți în sala din Voluntari.

Scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU Oradea. Meciul 4 are loc vineri (03.05), ora 19:00, tot la Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari, fiind transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.