CSM CSU Oradea cedează în Meciul 5 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe teren propriu în Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. U-BT Cluj-Napoca a învins la Oradea Arena, scor 81-62.

Partida a demarat mai bine pentru oaspeți, aceștia având mai multă inspirație și au dezvoltat un joc superior celui etalat de bihoreni. CSM-ul a încercat să reacționeze și a venit la conducere, dar nu a găsit soluții să-l mențină. Scorul după zece minute de joc a fost de 17-14.

Continuarea a fost în favoarea lui U-BT. Echipa din Cluj-Napoca s-a desprins pe tabela de marcaj, controlând finalul primei reprize. La jumătatea partidei, în condițiile în care atât construcția, cât și finalizarea au lăsat de dorit, formația vizitatoare s-a desprins la 38-29 după 20 minute de joc efectiv.

Secvența a 3-a a consemnat un joc ofensiv mult îmbunătățit pentru roș-albaștri. Dacă pe parcursul primei reprize singurul om sigur în atac a fost Donatas Tarolis, CSM-ul a beneficiat de contribuțiile lui Mark Ogden și Josh Bostic, însă și formația clujeană a avut soluții în atac. Scorul cu zece minute rămase de jucat a fost de 60-54 în favoarea oaspeților.

Impulsionată de o sală energică și entuziastă, formația antrenată de Cristian Achim a început sfertul decisiv în forță și s-a apropiat la un singur punct pe tabela de marcaj, scor 60-61. U-BT Cluj a replicat cu un parțial de 17-0 pentru a se desprinde decisiv pe tabela de marcaj. De altfel, pe parcursul ultimelor șapte minute și jumătate CSM CSU Oradea nu a reușit să marcheze niciun coș din acțiune.

Donatas Tarolis a totalizat 18 puncte, 3 recuperări, Mark Ogden a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar Josh Bostic a terminat cu 9 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Leo Meindl a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, Karel Guzman a adăugat 12 puncte, iar Nemanja Gordic și Emanuel Cățe au terminat cu câte 11 puncte, cel din urmă având 9 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general a devenit 3-2 în favoarea lui U-BT Cluj-Napoca. Meciul 6 se dispută duminică (28.05), ora 18:00, la BT Arena din Cluj-Napoca.