CSM CSU Oradea cedează la limită în Cipru

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Kervanos BC, scor 77-79, în cadrul etapei a 3-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat miercuri (11.01), la Nicosia.

Roș-albaștrii au început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden. Jocul a fost echilibrat, cu un plus aproape în permanență pentru formația cipriotă. CSM-ul nu a putut să se ridice la nivelul de agresivitate al echipei gazdă, iar Kris Richard, Donatas Tarolis și Erick Neal au fost sancționați cu câte două greșeli personale. Cel din urmă a pierdut posesia mingii de mai multe ori în secvența inaugurală. Keravnos conducea cu scorul de 25-23 la prima pauză.

Sfertul al 2-lea s-a desfășurat în condiții similare. Oradea a întâmpinat câteva minute foarte grele în ofensivă, acolo unde a nu a putut să găsească ținta. Oamenii mari au avut probleme în ambele faze ale jocului, aportul acestora fiind minim. Keravnos a avut probleme la semicerc, dar a terminat repriza în avantaj de șase puncte fără să înscrie vreun coș de la mare distanță. După 20 minute tabela de marcaj indica scorul de 45-39 în favoarea ciprioților.

Repriza secundă a început cu un parțial de 16-6 în favoarea echipei orădene. Erick Neal a adus un plus la finalizare, dar CSM-ul a avut mari probleme cu greșelile personale pe tot parcursul acestui meci. În plus, s-au acordat mai multe abateri de pași împotriva jucătorilor orădeni, în situații care de obicei nu se sancționează. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 65-60 în favoarea lui Keravnos.

Sfertul 4 a început fără realizări pe tabela de marcaj. Modalitatea prin care s-a fluierat a dus în impas formația pregătită de Cristian Achim. Roș-albaștrii au rămas fără Mark Ogden în timp ce echipa gazdă a beneficiat de mai multe situații cel puțin discutabile. CSM-ul nu a renunțat la luptă, iar Erick Neal a egalat situația la 75, dar meciul a fost decis de două aruncări libere transformate de gazde. Oradea a avut ultima posesie, dar aceasta a rămas fără efect pe tabela de marcaj.

Erick Neal a totalizat 28 puncte, 6 pase decisive, iar Kris Richard a adăugat 18 puncte pentru CSM CSU Oradea. În schimb, Deondre Burns a totalizat 29 puncte, 5 pase decisive, iar Ousman Krubally a adăugat 23 puncte, 11 recuperări pentru Keravnos.

În urma acestui rezultat CSM CSU Oradea are 1-2 la general în Grupa L din FIBA Europe Cup.