CSM CSU Oradea cedează la limită în duelul cu U-BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 84-85, în cadrul unui meci din etapa a 23-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc vineri (08.03), la Oradea Arena.

A fost un meci deosebit de echilibrat și de spectaculos, demn de o confruntare între primele două clasate și de protagoniste ale ultimei finale de campionat. Echipa de pe Someș a avut inițiativa pe parcursul primului sfert, încheiat cu scorul de 17-18. Lucrurile s-au schimbat din sfertul al 2-lea. Oradea a preluat inițiativa și a fost la conducere neîncetat din minutul 12 și până cu câteva secunde înainte de final. La jumătatea partidei scorul a fost de 46-40. Așadar, CSM-ul a înscris 29 puncte în secvența a 2-a.

Bihorenii au avut un nivel de energie ridicat. Ei au dominat lupta la recuperare, însă au avut probleme împotriva defensive extrem de agresive, pe tot terenul a adversarului. Oradea a încercat să încurce ofensive adversă cu un sistem de apărare tip zonă. La intrarea în sfertul decisiv scorul a fost de 65-63, în condițiile în care Mihai Măciucă a înscris un coș din propria jumătate de teren, chiar pe sirenă.

Gruparea antrenată de Cristian Achim a reacționat și în pofida numărului foarte mare de coșuri de trei puncte încasate, a găsit soluții să rămână în avantaj. Procentajul la linia de pedeapsă a reprezentat un argument în favoarea gazdelor. De altfel, CSM Oradea s-a desprins la zece puncte, scor 84-74, cu trei minute și 50 secunde rămqse de jucat. DJ Seeley a marcat nouă puncte consecutive, iar Emi Cățe a adus Clujul la conducere cu câteva secunde rămase pe timpul de joc. Orădenii nu au mai reușit să arunce la coș până la final, lovindu-se din nou de apărarea agresivă a oaspeților.

Toddrick Gotcher a totalizat 17 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, Nijal Pearson aa dăugat 16 puncte, 2 intercepții, Kris Richard a terminat cu 12 puncte, 7 pase decisive, Donatas Tarolis a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări, iar Lennard Freeman a încheiat cu 11 puncte, 8 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, DJ Seeley a reușit 19 puncte, 5 pase decisive, 2 capace, Mihai Măciucă a adăugat 14 puncte, iar Emanuel Cățe a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții pentru U-BT Cluj-Napoca.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 10-3 la general și se menține pe locul 2 în clasanentul TOP 10 din LNBM. În schimb, U-BT Cluj-Napoca are 13-0.