CSM CSU Oradea cedează pe teren propriu în confruntarea cu Itelyum Varese și ratează calificarea în sferturile de finală FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe teren propriu de Itelyum Varese, scor 96-103, în cadrul unui meci din ultima etapă în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. În prezența a 3.600 spectatori și pe fondul unei atmosfere frumoase, formația roș-albastră s-a înclinat în fața celei mai redutabile ofensive din competiție, ratând astfel calificarea în sferturile de finală.

Partida a demarat excelent pentru formația orădeană, aceasta marcând primele opt puncte ale întâlnirii. Roș-albaștrii au avut o prestație deosebit de curajoasă pe tot parcursul primelor 20 minute de joc. Ofensiva CSM-ului a fost extrem de inspirată pe parcursul primelor zece minute de joc, secvența inaugurală încheindu-se cu scorul de 27-18.

Italienii au reacționat, având numeroase reușite în primele secunde din timpul de atac. Oradea a beneficiat de un avantaj semnificativ în ceea ce privește distribuția mingii, iar Lennard Freeman a avut 6/6 la aruncări în prima jumătate a partidei. De cealaltă parte, Olivier Hanlan a fost impecabil la finalizare și a apropiat pe Varese la două posesii, dar Freeman a stabilit scorul la jumătatea întâlnirii, 50-43.

Repriza secundă a consemnat o schimbare radicală. Ofensiva lui Varese a funcționat ireproșabil, italienii marcând 39 puncte în sfertul al 3-lea. Replica echipei bihorene a fost solidă pe faza de atac, dar nu suficient pentru a rămâne în avantaj. Oaspeții au terminat această perioadă de joc la conducere, scor 79-82.

CSM-ul a rămas aproape pe tabela de marcaj în primele minute de joc din sfertul decisiv. Ecartul de trei puncte s-a păstrat, scor 87-90, cu câteva minute rămase de jucat. Au urmat câteva momente de rătăcire în jocul formației orădene, de care a profitat Varese, care s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj. Finalul a fost controlat de italieni.

Lennard Freeman a reușit 18 puncte (100% la aruncările din acțiune), 6 recuperări, Nijal Pearson a adăugat 17 puncte, 6 pase decisive, Toddrick Gotcher a bifat 14 puncte, Donatas Tarolis a încheiat cu 13 puncte, 6 recuperări, iar Erick Neal a avut 11 puncte, 7 pase decisive pentru CSM CSU Oradea.

Olivier Hanlan a totalizat 29 puncte, 5 pase decisive, Gabe Brown a adăugat 17 puncte, Nico Mannion a reușit 16 puncte, David Moretti a bifat 13 puncte, iar Skylar Spencer a izbutit 12 puncte, 6 recuperări pentru Itelyum Varese.

CSM CSU Oradea încheie Grupa N cu 2-4 la general, pe locul al 3-lea, ratând accederea în sferturile de finală. Campania europeană a roș-albaștrilor se termină cu un bilanț general de 6 victorii și 7 înfrângeri.

Foto: Roby Boros