CSM CSU Oradea cedează pe teren propriu în prima etapă din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Patrioti Levice, scor 91-93, în cadrul primei etape din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul a avut loc miercuri (18.10), la Oradea Arena.

Partida a demarat în formula Neal, Richard, Pearson, Nicolescu, Freeman. Oaspeții au oferit o replică solidă, cele două protagoniste oferind un joc ofensiv agreabil, cu numeroase reușite pe tabela de marcaj. Aruncarea de la mare distanță a fost arma CSM-ului, Erick Neal marcând de cinci ori în acest fel pe parcursul primelor 20 minute de joc.

Levice a impresionat în spațiul de trei secunde, având 71% la aruncările de două puncte cu 12 pase decisive și 6 recuperări la jumătatea meciului. Oradea avea 11 triple la pauză, 82% la aruncările de două puncte, cu 14 pase decisive, însă doar două recuperări ofensive. Bihorenii s-au desprins la zece puncte, dar vizitatorii au înjumătățit deficitul până la finalul secvenței a 2-a. Scorul după 20 minute a fost de 51-46.

Sfertul al 3-lea a consemnat dezlănțuirea pe faza de atac pentru slovaci. Aceștia au pedepsit cu regularitate apărarea orădeană, marcând 33 puncte, având numeroase realizări de la mare distanță. Oaspeții au continuat să atace cu omul mic în dribling, acesta reușind să-și depășească adversarul direct și să găsească omul liber pe semicerc. Apărarea orădeană nu a avut soluții, iar la capătul celui de-al 3-lea sfert scorul era de 70-79.

Oaspeții s-au desprins la un maxim de 13 puncte, dar formația orădeană nu a renunțat. Roș-albaștrii au regăsit productivitatea ofensivă la aruncările de la mare distanță, dar au întâmpinat dificultăți la linia de pedeapsă pe parcursul secvenței decisiv. CSM-ul a beneficiat de suportul publicului și a izbutit să se apropie la un singur punct, dar nu a reușit să anuleze întregul handicap până la finalul confruntării.

Oradea a terminat meciul cu 17 coșuri de trei puncte și 53% la aruncările din acțiune, având 22 pase decisive și o recuperare în plus față de oponent. De asemenea, bihorenii au totalizat zece posesii pierdute și au câștigat trei din cele patru sferturi, dar în cele din urmă au cedat.

Erick Neal a totalizat 30 puncte, 7 pase decisive, Nijal Pearson a adăugat 12 puncte, Lennard Freeman și Cătălin Baciu au terminat cu câte 10 puncte, iar Kris Richard a bifat 9 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Severi Kaukiainen a reușit 20 puncte, 10 pase decisive, Drasko Knezevic a adăugat 19 puncte, iar Ben Kovac a avut 10 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru Levice.

CSM CSU Oradea are 0-1 la general în Grupa J, din care doar prima are locul asigurat în faza următoare a competiției. Următoarele trei meciuri în FIBA Europe Cup sunt în deplasare.

Foto: Roby Boros