CSM CSU Oradea este neînvinsă pe teren propriu, dar întâlnește o echipă ce a obținut numeroase victorii importante în deplasare

CSM CSU Oradea beneficiază de avantajul terenului propriu în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au câștigat 24 din cele 26 partide disputate în sezonul regulat, respectiv 27 din totalul de 29 susținute până la această oră în campionatul național al României.

Bihorenii s-au impus cu scorul general de 3-0 în seria cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, din primul tur al playoff-ului LNBM 2023. Primele două partide ale acelei serii s-au terminat cu victoria convingătoare a CSM-ului.

De altfel, în actuala ediție a Ligii Naționale, CSM CSU Oradea este neînvinsă pe teren propriu. Roș-albaștrii au 15-0 în calitate de gazdă. Bilanțul orădenilor în Oradea Arena este de 13-0, iar în Arena Antonio Alexe de 2-0. De altfel, una dintre victoriile obținute în sala veche s-a consemnat chiar în compania lui BC CSU Sibiu, adversarul CSM-ului din semifinale.

Galben-albaștrii sunt antrenați de către Tomas Rinkevicius, originar din Lituania. Acesta face parte din staff-ul tehnic al primei reprezentative baltice, acolo unde evoluează și Donatas Tarolis, jucătorul lui CSM CSU Oradea.

Sibiul s-a clasat pe locul 5 în sezonul regulat, dar a avut câteva reușite impresionante în actuala stagiune. În deplasare. Prima s-a consemnat pe 23 Ianuarie anul curent, la Ploiești. CSU a susținut un meci decisiv pentru accederea în TOP 10, având neapărată nevoie de victorie pe terenul lui CSM Petrolul. Zis și făcut, gruparea de pe Cibin reușind să se impună cu scorul de 85-73, pentru a-și asigura prezența în grupa valorică principală pentru faza a 2-a a campionatului.

A urmat apoi o victorie zdrobitoare pe terenul lui Dinamo București, consemnată în data de 10 Martie anul curent. CSU a triumfat, scor 84-67, pe terenul uneia dintre echipele cu cele mai mari bugete din actuala ediție de campionat. Un succes uriaș în ecuația calificării în playoff.

În ultima etapă din sezonul regulat, la data de 7 Aprilie 2023, CSU Sibiu și-a asigurat locul 5 printr-o altă victorie în deplasare. De această dată la Constanța, scor 91-85.

Mai departe, BC CSU Sibiu a înregistrat două victorii în deplasare în seria de playoff cu CSO Voluntari, în primul tur al fazelor eliminatorii din Liga Națională. Este vorba despre partidele disputate pe 12 Aprilie și 23 Aprilie 2023. Rezultatele finale au fost de 92-78, respectiv 82-77.

CSU are 7-9 în partidele disputate în deplasare în actuala ediție a Ligii Naționale. A obținut însă cinci victorii extrem de importante din postură de formație vizitatoare. Două la Voluntari, câte una la Ploiești, București și Constanța. Fiecare dintre acele victorii au făcut ca galben-albaștrii să fie prezenți în semifinalele campionatului.

Așadar, CSM CSU Oradea va avea o misiune deloc facilă în fața lui BC CSU Sibiu. Pentru a-și menține invincibilitatea în calitate de echipă gazdă, roș-albaștrii au nevoie de cele mai bune prestații, dar și de sprijinul propriilor suporteri.

Bilete pentru primele două meciuri din semifinale se găsesc AICI și AICI. Acestea se desfășoară vineri (28.04), ora 19, respectiv duminică (30.04), ora 20. Ambele la Oradea Arena.

Foto: Roby Boros