CSM CSU Oradea în fața ultimului meci înaintea pauzei destinate echipelor naționale

CSM CSU Oradea primește vizita echipei Cholet Basket în cadrul etapei a 4-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul are loc miercuri (02.11), ora 19:00, la Sala Polivalentă Oradea Arena, fiind transmis în direct pe DigiSport și pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Va fi ultimul meci din prima parte a sezonului  competițional 2022/23. Ulterior acestei partide se întrerup competițiile de club pentru a permite derularea următoarei ferestre rezervate echipelor naționale, conform calendarului internațional implementat de către Federația Internațională de Baschet (FIBA). Următoarea întâlnire cu baschetul și cu CSM Oradea va avea loc pe 19 Noiembrie anul curent, tot la Oradea Arena, într-un meci cu CSM Constanța, contând pentru Liga Națională.

Formația roș-albastră are 2-1 la general în competiție și se află la egalitate cu Cholet, respectiv cu Kangoeroes Mechelen. A 4-a echipă în grupă este Rilski Sportist, formație ce are un bilanț general de 0-3.

Confruntarea de la Oradea Arena are implicații majore în lupta pentru calificarea în faza următoare a competiției. Potrivit sistemului competițional consacrat și utilizat de mai mult timp, primele două clasate în fiecare grupă avansează în faza următoare din FIBA Europe Cup.

În tur, la Cholet, francezii au învins cu scorul de 99-81. Atunci, CSM-ul a început foarte bine jocul, dar nu a avut puterea să continue în aceeași manieră. Roș-albaștrii au cedat în fața unei echipe extrem de valoroase, motivate și foarte bine pregătite pentru acea întâlnire.

Cholet Basket, echipă ce are în componență patru jucători americani experimentați și căliți în competiții de anvergură, respectiv doi autohtoni cu experiență inclusiv la echipa națională a Hexagonului și în Euroligă, alături de o serie de jucători francezi din propria academie, extrem de promițători, parcurge în început de sezon impresionant. Formația pregătită de Laurent Vila are patru victorii din cinci apariții în cupele europene, respectiv cinci victorii din șase partide disputate în puternicul campionat național din Franța.

În schimb, CSM CSU Oradea are o serie activă de patru victorii în toate competițiile și va încerca să-și mențină bilanțul impecabil la Oradea Arena. Bihorenii au șapte victorii și două meciuri pierdute în aparițiile oficiale din sezonul competițional 2022/23.

Bilete pentru meci se pot achiziționa prin intermediul platformei www.eventbook.ro . Prețul unui tichet este de 20 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru elevi. Bilete se pot cumpăra și la sediul CSM Oradea, la casieria de pe str. Traian Blajovici, Nr. 24, din Oradea. Abonamentele sunt valabile pentru această confruntare.

Foto: FIBA.basketball