CSM CSU Oradea în fața unei deplasări dificile la Pitești

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea continuă aventura în sezonul competițional 2023/24. Roș-albaștrii se deplasează la Pitești pentru confruntarea cu FC Argeș din localitate. Meciul are loc luni (18.12), ora 18:00, la Pitești Arena.

Jocul face parte din programul etapei a 13-a în Conferința B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Întâlnirea opune ocupantele primelor două poziții în clasamentul la zi.

Formația orădeană vine după eșecul suferit pe teren propriu cu Niners Chemnitz. CSM-ul are 9-1 la general în campionat, unde continuă să aibă o serie activă de nouă victorii. În schimb, FC Argeș Pitești a cedat în precedentul joc, disputat la Râmnicu Vâlcea, acesta oprind o serie de șase victorii pentru alb-violeți. Echipa antrenată de Nebojsa Vidic are un bilanț general de 9-2.

Se anunță o confruntare dificilă. CSM-ul întâlnește echipa care a oferit o replică excelentă în precedenta confruntare directă. Piteștiul este echipa care a arătat constanță în joc și are 5-0 în partidele disputate pe teren propriu. De notat că același bilanț, 5-0, îl are CSM CSU Oradea în meciurile disputate în deplasare în actuala ediție de campionat.

Va fi cea de-a 11-a deplasare pentru roș-albaștri în acest sezon competițional. CSM-ul dispută cel de-al 22-lea meci oficial în stagiunea 2023/24. În schimb, FC Argeș Pitești este la cel de-al 14-lea meci oficial în acest sezon.

Partida are importanță pentru tot restul sezonului regulat. Este cert că ambele se află în postură mai mult decât favorabilă să avanseze în TOP 10, acolo unde se vor contabiliza rezultatele înregistrate în prima fază din sezonul regulat în compania echipelor clasate pe locurile 1-5 în propria conferință.

Delegația orădeană la Pitești va fi lipsită de Nikola Markovic și Jon Arledge. Primul este accidentat de mai mult timp, iar cel din urmă se confruntă cu o problemă de sănătate. Totodată, o decizie în ceea ce privește disponibilitatea lui Erick Neal va fi luată în ziua meciului.

În tur, la Oradea, CSM-ul s-a impus cu scorul de 78-74.

Confruntarea de la Pitești este transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport. De asemenea, poate fi urmărită pe platforma online FRB TV (YouTube).

Foto: Roby Boros