CSM CSU Oradea în fața unui adversar de renume în baschetul european

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal din Oradea se deplasează în Germania pentru o nouă provocare în FIBA Europe Cup. Ediția 2022/23 a ajuns la faza TOP 16, acolo unde CSM-ul se regăsește pentru a 4-a oară consecutiv.

Va fi cel de-al 2-lea meci susținut de CSM CSU Oradea în Germania. Primul a avut loc la Wurzburg, în urmă cu mai bine de patru ani. Bihorenii dispută cel de-al 84-lea meci din istoria participărilor în cupele europene.

Roș-albaștrii întâlnesc Brose Bamberg, una dintre cele mai titrate echipe de club în Mileniul III în cele mai puternice competiții naționale pe bătrânul continent. Meciul contează pentru etapa inaugurală în Grupa L și are loc miercuri (14.12), ora 21:00. Jocul se desfășoară la Brose Arena, sală ce a găzduit numeroase meciuri de Euroligă și care dispune de o capacitate de 6.150 locuri.

Brose Bamberg beneficiază de avantajul terenului propriu, al experienței superioare la nivel internațional și al bugetului. Chiar dacă este în declin accelerat față de vremurile în care se duela cu forțele de temut ale jocului de baschet din Europa, echipa din Bamberg rămâne o reprezentantă a Bundesligii – campionat de top pe bătrânul continent – și dispune de un buget substanțial mai mare decât cel pe care îl deține CSM CSU Oradea.

Stilul de joc al lui Brose va reprezenta principalul test pentru CSM CSU Oradea. Asta pentru că germanii au un nucleu de jucători puternici și cu calități fizice remarcabile, pe care antrenorul Oren Amiel își dorește să le exploateze printr-un sistem defensiv agresiv, în care schimbul de oameni la fiecare blocaj poate să anuleze orice raționament tactic pe care adversarul îl pregătește.

Este de așteptat ca de această dată jocul să decurgă de așa natură încât se va miza mai mult pe calitatea individuală și pe forma de moment, în detrimentul valorilor de mult implementate la CSM Oradea și anume căutarea soluțiilor de a obține avantaje, fie prin aruncări deschise, fie prin situații de mismatch.

CSM-ul va miza pe o rotație completă. Bobe Nicolescu este refăcut după răceala care l-a ținut departe de teren la precedentul joc al echipei. De cealaltă parte nu sunt absențe anunțate sau cunoscute.

Este cea de-a 5-a zi de miercuri consecutivă în care CSM-ul joacă în deplasare. Primele patru s-au încheiat cu victorii la Galați, Samokov, Mechelen și București (Laguna). Această deplasare va fi urmată de o altă, la finele actualei săptămâni, la Voluntari. Numărul total însumat al zborurilor efectuate de echipa orădeană de la startul oficial al sezonului 2022/23, consemnat pe 30 Septembrie și până la data de 18 Decembrie anul curent, va urca la 32!

În altă ordine de idei, CSM CSU Oradea se află la cea de-a 5-a din totalul de 13 zile consecutive de miercuri în care are programat meci fie în Liga Națională, fie în FIBA Europe Cup. O parte dintre acestea se vor desfășura pe teren propriu.

Duelul dintre Brose Bamberg și CSM CSU Oradea este transmis în direct pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.