CSM CSU Oradea începe participarea în FIBA Europe Cup cu o victorie

CSM CSU Oradea a început participarea în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 cu o victorie importantă. Roș-albaștrii au depășit pe Besiktas Istanbul, scor 91-83.

Partida a început în formula Broussard, Holt, Nicolescu, Green, Baciu. Antrenorul Achim a operat o modificare după primul minut de joc din rațiuni de matchup, dar jocul CSM-ului a funcționat extrem de bine în ambele faze. Roș-albaștrii au avut numeroase acțiuni colective de efect, circulația mingii și ritmul au fost remarcabile pe tot parcursul primei reprize, iar procentajele au fost excepționale: 80% la trei puncte și 61% la două puncte.

Au fost rotiți nouă jucători în primele 20 minute de joc, opt dintre ei având între 7 și 15. Nu au lipsit finalizările în forță. Apărarea a fost la nivel înalt, cu precădere la interior, dar prin prisma schimbului de împerechieri defensive și execuția acțiunile de apărare colective chiar dacă în anumite momente au existat ezitări. Stephen Holt a izbutit o intercepție și a marcat chiar pe sirena ce a anunțat finalizarea sfertului 2 pentru a mări avantajul CSM CSU Oradea, scor 51-40.

Repriza secundă a început cu anumite dificultăți pentru apărarea CSM-ului, Dragan Zekovic fiind sancționat cu două greșeli personale pe aceeași acțiune defesnvisă, sârbul ajungând la trei faulturi sancționate. Ofensiv lucrurile au continuat să funcționeze, Oradea desprinzându-se la 58-43, însă Besiktas a reacționat prompt. Antrenorul Achim a utilizat doi timpi de odihnă, însă turcii au marcat 13 puncte în succesiune. Watson a transformat de două ori de pe semicerc, dar Baciu a fost descalificat în condițiile în care pivotul Alperen a fost de neoprit, cu excepția aruncărilor libere. Scorul cu zece minute înainte de final era de 67-63.

Sfertul decisiv a început cu o apărare bună a lui Giordan Watson. El a fost oprit neregulamentar, acordându-se greșeală antisportivă. Americano-românul a obținut cinci puncte din această acțiune, după care Garlon Green a mărit avantajul la zece puncte cu un slam dunk pe recuperare ofensivă. O nouă defensivă bună a oferit șansa orădenilor să se desprindă, lucru reușit de Dragan Zekovic printr-un coș cu fault. Acesta a ajuns în pragul descalificării, dar a rămas în teren și a găsit ținta de pe semicerc pentru a menține Oradea în control cu cinci minute înainte de final. Bihorenii au rămas în control până la final, deși Valeika a fost descalificat, iar Zekovic a fost în pragul eliminării întregul sfert decisiv.

Dragan Zekovic a totalizat 22 puncte, 5 pase decisive, Aaron Broussard a adăugat 15 puncte, 5 recupeărri, alți trei jucători având cel puțin zece puncte marcate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *