CSM CSU Oradea începe TOP 10 din Liga Națională la Pitești

CSM CSU Oradea susține următorul meci în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 în deplasare. Roș-albaștrii întâlnesc FC Argeș Pitești într-o partidă contând pentru prima etapă din TOP 10.

Partida are loc sâmbătă (04.02), ora 17:30, la Sala Sporturilor Trivale, fiind transmisă în direct pe canalul YouTube FRB TV. Va fi ultimul meci disputat de argeșeni în vechea sală din oraș, urmând ca din luna Martie anul curent, alb-violeții să se mute în noua Pitești Arena.

CSM-ul a obținut numeroase victorii, atât în sezonul regulat, cât și în playoff-ul Ligii Naționale în vechea sală din Pitești. Mai exact, orădenii au învins de 18 ori în 26 apariții oficiale la sala din Pitești. Bilanțul general al confruntărilor directe între CSM CSU Oradea și FC Argeș Pitești este de 41-16 în favoarea bihorenilor.

Echipa antrenată de Cristian Achim a câștigat ultimele trei meciuri directe disputate în compania lui FC Argeș Pitești. Este vorba despre jocurile din finala mică a Ligii Naționale din sezonul precedent, respectiv duelul din faza de calificare a Cupei României în actuala stagiune. Acesta a fost primul meci în care antrenorii Cristian Achim și Milan Mitrovic s-au aflat în tabere opuse după șapte ani de colaborare pe banca tehnică a CSM-ului, ani ce au ajutat clubul roș-albastru să urce în vârful baschetului din țara noastră și l-au transformat într-un nume recunoscut pe plan internațional.

Așadar, partida de sâmbătă (04.02), similar primului duel din actualul sezon competițional, va fi văzută cu precădere din această perspectivă, a duelului dintre antrenorii principali ai celor două echipe. Totodată, este un meci în care Tudor Gheorghe va evolua pentru prima dată în sala din Pitești ca adversar după mai mulți ani petrecuți la gruparea alb-violetă. De cealaltă parte, lotul lui FC Argeș îi cuprinde pe Tudor Fometescu și Mihai Gavrilă, foști campioni ai României cu CSM CSU Oradea.

Echipa din Pitești a operat modificări importante în lotul de jucători. La ora meciului cu CSM CSU Oradea, Milan Mitrovic va conta pe CJ Wilson la poziția 1, respectiv pe Joe Lawson la pozițiile 4-5. Aceștia vin ca înlocuitori pentru Trey Freeman și Dragan Zekovic. Prin urmare, se anunță o provocare suplimentară, ambii fiind jucători aflați la prima experiență în Românie și sunt sportivi cu care CSM Oradea nu s-a întâlnit în prealabil.

CSM CSU Oradea se confruntă cu anumite probleme de efectiv înaintea jocului de la Pitești. Kris Richard se confruntă cu o răceală puternică și se află sub supraveghere medicală. În schimb, Mark Ogden s-a ales cu o puternică lovitură în genunchi ca urmare a unui contact cu un adversar la meciul precedent, disputat în Polonia. Prezența celor doi jucători pe parchet la meciul de la Pitești este pusă sub semnul întrebării, o decizie în cazul ambilor urmând a fi luată la ora jocului. Amintim că Justin Carter a rămas la Oradea, acolo unde a început procesul de recuperare medicală după intervenția chirurgicală suferită la genunchi.

Delegația orădeană s-a deplasat din Polonia direct la Pitești. Ziua de joi a fost una destinată transferului de la Wloclawek în Argeș. Vineri după-amiază are loc un antrenament, urmând ca sâmbătă dimineața să se desfășoare o sesiune de aruncări. Între timp, staff-ul tehnic pregătește jocul din punct de vedere tactic, urmând să aibă loc două ședințe de analiză video.

La startul fazei a 2-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 7-1 și se situează pe primul loc la egalitate cu U-BT Cluj-Napoca. În schimb, FC Argeș Pitești are 2-6, bilanț ce o poziționează în zona locurilor 8/10, la egalitate cu BC CSU Sibiu și CSM Athletic Constanța.

Cele două echipe se duelează din nou o săptămână mai târziu, adică sâmbătă (11.02), cu începere de la ora 20:00, în sferturile de finală ale Cupei României. Meciul face parte din cadrul turneului final, de tip Final 8, organizat la Constanța.