CSM CSU Oradea începe TOP 10 din LNBM Getica 95 cu o deplasare la București

CSM CSU Oradea se deplasează la București, acolo unde luni (29.01), cu începere de la ora 19:30, întâlnește pe Rapid București. Meciul contează pentru etapa a 19-a din Liga Națională Getica 95 de baschet masculin – ediția 2023/24.

Este primul meci din TOP 10 pentru ambele echipe în actuala ediție de campionat național la baschet masculin. CSM-ul vine după victoria europeană, repurtată asupra lui ZZ Leiden. În schimb, Rapid a încheiat prima fază a campionatului cu o victorie în fața Lagunei București.

Va fi meciul cu numărul 31 în toate competițiile pentru CSM CSU Oradea în sezonul 2023/14. Roș-albaștrii au un bilanț general de 21-9. În schimb, Rapid București se află la cel de-al 22-lea meci în actuala stagiune. Echipa alb-vișinie are un raport de 15-6.

La startul fazei a 2-a din sezonul regulat, CSM CSU Oradea are 6-2 la general. În schimb, Rapid București este la 3-5. De notat că ambele echipe au avansat în TOP 10 cu același număr de înfrângeri pe care l-a avut la încheierea fazei inaugurale, adică meciurile pierdute s-a consemnat împotriva echipelor calificate în principala grupă valorică.

Este un duel între două echipe ce au reprezentat, sau continuă că o facă, România la nivel internațional în acest sezon. CSM CSU Oradea are deja 12 meciuri disputate în cupele europene, în timp ce Rapid București a jucat trei partide în turneul preliminar din FIBA Europe Cup.

Rapid este antrenată și în acest sezon de Tudor Costescu. Feroviarii au schimbat substanțial lotul de jucători din stagiunea anterioară și mizează în prezent pe un contingent de jucători autohtoni ce îi cuprinde pe Tudor Șomăcescu, Tudor Gîrbea, Matei Dorneanu și Ben Altit (israelien posesor al pașaportului românesc). Absentează de mai mult timp Marcu Badiu. Efectivul de străini îi cuprinde pe deja cunoscuții Toarlyn Fitzpatrick și Josip Bilonovac, alături de Sayeed Pridgett, Paulius Petrilevicius și Alexander Lamont Hunter, jucători aflați la primul sezon în țara noastră.

Pridgett este fără îndoială cel mai periculos jucător al Rapidului în ofensivă. Este de urmărit jocul lui Petrilevicius, iar Fitzpatrick este deja cunpscut pentru aportul avut în toate aspectele jocului, pe ambele faze. Oamenii de pozițiile 4-5 al feroviarilor sunt impresionanți la recuperare ofensivă și reprezintă un veritabil pericol pentru formația orădeană.

CSM CSU Oradea se deplasează la București în formulă ușor schimbată față de precedentele partide. Nikola Markovic revine în angrenajul echipei după o absență de aproape trei luni. În schimb, americanul Jon Arledge a rămas la Oradea, el confruntându-se cu o problemă de sănătate.

Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).