CSM CSU Oradea încheie seria de jocuri în deplasare la Levice

CSM CSU Oradea susține următorul meci tot în deplasare. După meciurile de la Varșovia, în FIBA Europe Cup, respectiv Ploiești, în Liga Națională, formația antrenată de Cristian Achim va disputa un al 3-lea joc succesiv departe de propria casă.

Acesta are loc miercuri (08.11), ora 20:00, la Levice, în Slovacia. Adversar este Patrioti din localitate, campioana în exercițiu a acestei țări. Meciul face parte din programul etapei a 4-a în Grupa J din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Jocul va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Înaintea acestui meci, CSM CSU Oradea are o victorie, iar Patrioti Levice are două succese în competiție. Slovacii au învins la Oradea, în prima etapă, scor 93-91.

Situația în clasament înaintea începerii returului este următoarea:

1. Legia Varșovia (Polonia) – 3/0
2. Patrioti Levice (Slovacia) – 2/1
3. CSM CSU Oradea (România) – 1/2
4. Kataja Basket (Finlanda) – 0/3

În celălalt meci al etapei a 4-a, Kataja Basket primește vizita liderului neînvins al grupei, Legia Varșovia. Jocul este programat pentru miercuri (08.11), ora 18:30, la Joensuu.

Prima clasată în grupă se califică pentru TOP 16. Locul al 2-lea va intra într-un clasament special, alături de ocupantele locurilor 2 în celelalte nouă grupe din sezonul regulat pentru stabilirea celor șase formații care vor completa tabloul fazei a 2-a în FIBA Europe Cup.

Joi (02.11), FIBA Europe a anunțat pe cale oficială că echipele din Israel s-au retras din competiție. Acest lucru afectează și celelalte grupe, nu doar cele în care au fost angrenate cele trei echipe israeliene. Astfel, în alcătuirea clasamentului special al locurilor 2 se vor lua în considerare doar rezultatele acestor echipe împotriva ocupantelor locurilor 1 și 3 din grupele în care sunt angrenate, anulându-se rezultatele înregistrate împotriva echipelor de pe locul 4. Firește, în clasamentul final al fiecărei grupe se vor lua în considerare toate rezultatele, anularea rezultatelor cu locul 4 făcându-se doar în clasamentul special al locurilor 2.