CSM CSU Oradea încheie sezonul 2023/24 pe locul 2 în Liga Națională de baschet masculin

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca în Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (23.05), la BT Arena din Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 97-89.

Roș-albaștrii au început mai bine jocul și s-au desprins la cinci puncte pe tabela de marcaj. Oradea a fost la conducere durata primelor opt minute de joc efectiv, însă scorul a fost echilibrat. Clujul a venit la conducere, dar au urmat câteva succesiuni la conducere. Formația gazdă a terminat primul act în avantaj, scor 24-22.

U-BT a fost la conducere pe toată durata sfertului al 2-lea, cu o singură excepție, când scorul a fost egal, 36-36. Formația orădeană a fost penalizată drastic de maniera de arbitraj pe tot parcursul celui de-al 2-lea sfert, dar orădenii au oferit o replică solidă și au rămas aproape pe tabela de marcaj. Kris Richard s-a evidențiat în principal la finalizare. Scorul la jumătatea partidei era de 44-41.

Repriza secundă a început cu imprecizii la linia de pedeapsă din partea orădenilor. Totuși, CSM-ul a oferit o replică dârză și a luptat în pofida numeroaselor dificultăți cu care s-a confruntat pe tot parcursul meciului. De altfel, antrenorul Cristian Achim a fost sancționat cu fault tehnic. Aruncarea de trei puncte a funcționat pentru vizitatori. Scorul după 30 minute de joc a fost de 76-71.

Formația gazdă a controlat ultimul sfert. A beneficiat de opt aruncări libere la acțiuni consecutive de atac. În plus, clujenii au găsit soluții și din acțiune, desprinzându-se la peste zece lungimi pe tabela de marcaj. Finalul partidei nu a adus schimbarea, chiar dacă CSM CSU Oradea a luptat până la capăt.

Kris Richard a totalizat 25 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 14 puncte, iar Cătălin Baciu a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Bryce Jones a izbutit 22 puncte pentru U-BT Cluj.

Scorul general al finalei a fost de 4-1 în favoarea echipei U-BT Cluj-Napoca. CSM CSU Oradea este vicecampioană națională pentru a 2-a oară consecutiv și a 4-a oară în istorie.

Foto: Dan Bodea