CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat cu o înfrângere la Cluj

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 94-79, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc vineri (07.04), la BT Arena. Astfel s-a încheiat seria de 23 victorii a echipei roș-albastre.

Partida a demarat favorabil echipei gazdă. Aceasta s-a instalat la conducere și a fost în avantaj pe toată durata primei secvențe de joc. Apărarea CSM-ului a fost depășită în mai multe rânduri. La celălalt capăt al terenului s-au găsit soluții, dar orădenii au întâmpinat probleme la recuperare. Scorul la prima pauză a fost de 27-20.

U-BT Cluj s-a desprins la nouă puncte, dar CSM CSU Oradea a reacționat cu un parțial de 12-0 prin intermediul căruia a venit pentru prima dată la conducere. Roș-albaștrii au avut procentaj de peste 50% la aruncările de trei puncte, dar au păcătuit la linia de pedeapsă. Ultimele trei minute ale reprizei au consemnat șase schimbări la conducere. Ultima i-a adus pe oaspeți în avantaj minim, scor 47-46, stabilit de Erick Neal de la linia de pedeapsă.

Sfertul al 3-lea a demarat sub semnul echilibrului, însă CSM CSU Oradea a intrat în penalizare după nici patru minute de joc, perioadă de timp în care U-BT Cluj-Napoca nu a fost sancționată cu niciun fault. De altfel, numărul aruncărilor libere acordate în această secvență de joc a fost de 11-0 în favoarea gazdelor. Orădenii au reușit câteva acțiuni de efect, dar și-au dublat numărul posesiilor pierdute din prima repriză. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 72-67 în favoarea echipei gazdă.

Amfitrionii s-au desprins în debutul secvenței decisive, ecartul mărindu-se la nouă lungimi în minutul 33, moment în care antrenorul Cristian Achim a solicitat timp de odihnă. După reluare ecartul a trecut de zece lungimi, însă CSM-ul a reușit să-l reducă la șapte puncte în minutul 36. Clujul a reacționat și s-a menținut în avantaj până la final.

Kris Richard a reușit 13 puncte, Nikola Markovic a adăugat 12 punce, iar Donatas Tarolis a terminat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea.

CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat pe primul loc cu 24-2 la general, respectiv cu 16-2 în TOP 10. Urmează playoff-ul LNBM. Acesta demarează pe 12 Aprilie anul curent.