CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat LNBM pe locul 2 după a 8-a victorie consecutivă

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 8-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Formația antrenată de Cristian Achim a depășit CSO Voluntari, în deplasare, scor 101-85.

Roș-albaștrii au marcat primele șase puncte ale confruntării. Stephen Holt a transformat de două ori consecutiv de la mare distanță și a dus scorul la 12-1 în mai puțin de trei minute de la start. Reacția a venit prompt, ilfovenii reulind să strângă la 14-11 în minutul 5. În continuare s-a păstrat echilibrul pe tabela de marcaj, scorul la prima pauză fiind de 20-19 în favoarea CSM-ului.

CSO Voluntari a trecut pentru prima dată în avantaj la prima acțiune ofensivă din sfertul al 2-lea, atunci când a transformat o aruncare de trei puncte. Orădenii au reacționat, iar prima reușită a lui Kris Richard a readus CSM-ul în avantaj pe tabela de marcaj. Gazdele au revenit și au restabilit egalitatea la 32, însă a urmat un parțial de 10-1 în favoarea echipei orădene. Gazdele au reacționat, dar Garlon Green a înscris un coș de trei puncte pe sirenă pentru a duce scorul la 45-38 în favoarea orădenilor.

Repriza secundă a început cu patru puncte în contul bihorenilor, aceștia desprinzându-se la 12 lungimi în minutul 22 al partidei, ca urmare a triplei semnate de Kris Richard. A urmat o grașeală antisportivă comisă de Garlon Green, însă CSM Oradea a găsit soluții să mențină un avantaj important pe tabela de marcaj datorită unor procentaje excelente. Avantajul roș-albaștrilor a urcat la 18 puncte în minutul 29 al întâlnirii. Sfertul al 3-lea s-a încheiat cu o liberă transformată de către Dovis Bickauskis, scor 74-58.

Ilfovenii au marcat primele șapte puncte ale secvenței decisive. Garlon Green a spart gheața pentru Oradea în această perioadă de joc după ce a transformat de la linia de pedeapsă, iar Dovis Bickauskis a adus primul coș din acțiune. Roș-albaștrii au controlat situația pe tabela de baschet din punct de vedere al câștigării meciului, dar au luptat până la final pentru a câștiga la o diferență care să le asigure locul al 2-lea la încheierea sezonului regulat, ceea ce ar însemna avantajul terenului propriu și în semifinale. Voluntari a redus din deficit pe finalul partidei și a redus ecartul la mai puțin de 14 puncte, dar Kris Richard a reușit un coș de trei cu fault pentru a duce scorul la 99-83. Vlad Moldoveanu a fost faultat pe aruncare de trei puncte, dar a fost imprecis, orădenii păstrând un avantaj de peste 14 puncte.

Kris Richard a totalizat 24 puncte, Stephen Holt a adăugat 17 puncte, 6 pase decisive, Garlon Green a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări, Dovis Bickauskis a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, Mark Ogden a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări, iar Nikola Markovic a avut 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Sarunas Vasiliauskas a reușit 18 puncte, 5 pase decisive pentru CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea a avut un bilanț general de 23 victorii și 7 înfrângeri în sezonul regulat și s-a clasat pe locul al 2-lea. Urmează playoff-ul programat să demareze pe data de 3 Mai anul curent.