CSM CSU Oradea încheie turul Conferinței B din LNBM Getica 95 – ediția 2023/24 cu un meci la Vâlcea

CSM CSU Oradea continuă ritmul alert de meciuri și va completa cea de-a 6-a săptămână consecutivă cu câte două meciuri printr-o deplasare la Râmnicu Vâlcea. Jocul cu CS Vâlcea 1924 contează pentru etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24.

Partida opune o formație nou promovată, extrem de ambițioasă și care este dispusă să facă eforturi importante pentru a-și crea un nume în jocul de baschet din România după ce a construit o puternică tradiție în handbalul feminin. CS Vâlcea se află la primul sezon în eșalonul de elită al baschetului masculin românesc, dar a avut un debut solid, bifând două victorii din primele șase apariții în campionat.

Orădenii au câștigat ultimele patru meciuri disputate, respectiv nouă din ultimele 11 partide oficiale disputate. În LNBM, CSM-ul a câștigat ultimele șase partide disputate.

Delegația orădeană la Vâlcea va fi lipsită de Nikola Markovic (accidentat). Jonathan Arledge a ajuns în România pe parcursul zilei de joi (16.11), existând șanse mari ca el să debuteze pentru noua sa echipă la jocul cu Legia Varșovia, din 22 Noiembrie. Ceilalți componenți ai echipei sunt apți de joc pentru confruntarea de la finele acestei săptămâni.

Formația antrenată de Hristu Șapera a triumfat în duelurile cu CSM Constanța (acasă) și CSM Tîrgu Mureș (deplasare). Oltenii se află la cea de-a 3-a apariție pe teren propriu în acest sezon. Ei au pierdut jocul cu CSM Petrolul Ploiești, la precedenta apariție pe teren propriu.

Vâlcea are în componență cinci jucători străini. Între aceștia se remarcă Peter Olisemeka, fost finalist al Cupei României. Alți trei jucători americani și un sârb alcătuiesc contingentul de străini al acestei formații. În efectiv se găsesc jucători români precum Radu Vîrnă, Vladislav Solopa, Alexandru Vlad, Nicolae Ciucă, Anton Rotaru și Andreas Blidaru.

Meciul are loc sâmbătă (18.11), ora 18:00, la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea. Partida este transmisă în direct pe canalul YouTube FRB TV.