CSM CSU Oradea întâlnește BC Athletic Constanța într-o partidă restantă

CSM CSU Oradea se duelează cu BC Athletic Neptun Constanța, într-un meci restant din etapa a 11-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida va avea loc luni (14.02), ora 18:00, la Sala Sporturilor din Constanța.

Partida ar fi trebuit să se desfășoare pe data de 11 Decembrie 2021, dar a fost amânată la solicitarea CSM Oradea, care urma să se deplaseze la Lisabona, acolo unde a avut o călătorie complicată. Astfel, cu acceptul clubului constănțean, meciul a fost reprogramat pentru 21 Decembrie 2021, însă în preziua plecării în deplasare s-au declanșat primele simptome la nivelul echipei orădene, iar în următoarele zile 14 componenți ai roș-albaștrilor au fost diagnosticați cu COVID-19.

Părțile au agreat să dispute meciul restant pe data de 14 Februarie anul curent. Astfel, CSM CSU Oradea poate să lege deplasarea de la Galați de cea la Constanța. În schimb, BC Athletic a jucat la finele acestei săptămâni în jocul din etapa a 20-a în sezonul regulat al LNBM pe teren propriu.

Delegația orădeană a efectuat transferul de la Galați spre Constanța în dimineața zilei de duminică (13.02). Roș-albaștrii au programată o ședință de antrenament la malul Mării Negre în cursul după-amiezii aceleiași zile. În paralel, Vlad Marinău și Enzo Vescan au plecat la București pentru a juca meciul cu Laguna, contând pentru Liga 1 Masculin. Cei doi tineri baschetbaliști se vor întoarce la prima echipă pentru meciul de la Constanța.

Este un meci în care CSM CSU Oradea țintește victoria, dar este conștientă că va avea nevoie de o prestație mai bună, cu precădere în prima repriză, decât cea avută în jocul de la Galați. Fără îndoială nivelul de intensitate, efortul depus în ambele faze ale jocului și concentrarea sunt cheile pentru elevii lui Cristian Achim. În caz contrar pot apărea probleme în fieful unei echipe recunoscute pentru capacitatea și disponibilitatea la efort.

Meciul de la Constanța se va disputa în condiții speciale din mai multe motive. Astfel, vor fi absențe de ambele părți. CSM CSU Oradea va juca acest meci fără Alex Gavrilovic. Pivotul francez a fost învoit de conducerea tehnică și administrativă a clubului pentru a i se permite să se însoare (data nunții lui Alex cu iubita sa, Daria, fiind stabilită înainte ca jucătorul să semneze contractul cu CSM Oradea.

Totodată, Mark Ogden Jr nu are drept de joc pentru acest meci deoarece Federația Română de Baschet a impus un așa numit fair play competițional. Potrivit acestuia, nu au drept de joc sportivii care nu se aflau în loturile de jucători ale echipelor la data programării inițiale a meciului (data de referință în acest sens este 21 Decembrie, deoarece amânarea din 11 Decembrie s-a făcut din alte rațiuni, nu cele legate de COVID-19).

De cealaltă parte, din lotul echipei constănțene, pe același motiv, nu au drept de joc canadianul Adika Peter McNeilly și Khaliq Spicer. În schimb, BC Athletic Constanța va putea să conteze pe serviciile celorlalți jucători, autohtoni și străini din lot. Este totuși neclar dacă Kaelon Harris și Max Darling vor evolua. Primul nu a jucat în ultimul meci al constănțenilor, iar cel de-al 2-lea a lipsit la ultimele două partide.

Așadar, se anunță o provocare pentru orădeni. Ei vor fi lipsiți de doi oameni mari, astfel încât vor fi necesare câteva ajustări în planul de joc al echipei. CSM-ul va conta la interior pe Cătălin Baciu și Nikola Markovic. De asemenea, este de așteptat ca Garlon Green să fie utilizat mai mult la interior în această partidă.

Staff-ul tehnic și medical al echipei se confruntă cu câteva probleme medicale în lotul de jucători. Există totuși speranțe că la primul angajament al partidei nu vor exista absențe din astfel de cauze.

Jocul poate fi urmărit în transmisiune directă pe canalele YouTube Superbet si FRB TV.