CSM CSU Oradea întâlnește CSM Galați în cursul zilei de sâmbătă (12.02)

CSM CSU Oradea întâlnește CSM Galați într-un meci contând pentru etapa a 20-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Meciul are loc sâmbătă (12.02), ora 18:00, la Sala Sporturilor Dunărea.

Delegația orădeană se deplasează în celălalt capăt al României, acolo unde va disputa două partide în interval de 48 ore. De altfel, CSM-ul va petrece mai multe zile pe ruta București/Otopeni – Oradea – Constanța pentru a susține două partide din campionatul României la baschet masculin. Staff-ul tehnic contează pe 13 jucători în această dublă confruntare.

Va fi prima apariție a orădenilor după obținerea calificării în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Antrenorii roș-albaștrilor depun eforturi în aceste zile pentru a-i reconecta pe sportivi la importanța jocurilor din competiția internă.

Principala provocare este găsirea motivației, urmată de munca pe a-i aduce pe jucători la un nivel fizic cât mai optim pentru a disputa două partide succesive în deplasare în compania unor echipe dornice de afirmare și motivate să ofere o replică solidă în fața uneia dintre echipele de top ale baschetului românesc. Totodată, pregătirea de natură tactică va avea de suferit în condițiile acestei succesiuni de jocuri.

Primul oponent întâlnit este CSM Galați. Antrenată de către Florin Nini, echipa de la malul Dunării va juca ultimul meci înaintea participării în premieră la turneul final al Cupei României. Performanță obținută după ce a trecut de FC Argeș Pitești în toamnă, respectiv de BC Athletic Constanța între sărbătorile de iarnă.

CSM Galați are în componență trei jucători americani, un canadian și doi sârbi. Cei mai rutinați jucători aflați la dispoziția lui Florin Nini sunt Milos Pesic, Javon Masters și Maksim Sturanovic, fiecare cu bogată experiență în baschetul românesc. Dunărenii mizează pe combativitatea și Marius Ciotlăuș, iar la capitolul U23 îi are la dispoziție pe Robert David Stan și George Alexandru Vlad.

CSM Galați are 5-14 la general și se situează pe locul 10 în ierarhia provizorie a Ligii Naționale înaintea meciului de sâmbătă. CSM CSU Oradea este la 11-3, bilanț ce o plasează pe locul 6, fiind alături de SCM U Craiova echipa cu cel mai mic număr de meciuri disputate până la această ori în campionatul României.

În confruntarea directă din tur, desfășurată la Oradea în condițiile în care cele două echipe au agreat să inverseze ordinea de disputare a confurntărilor directe, CSM CSU a depășit pe CSM Galați cu scorul de 84-62.

Partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube al Federației Române de Baschet (FRB TV).