CSM CSU Oradea întâlnește FC Argeș Pitești în sferturile de finală ale Cupei României

Sâmbătă (14.01), la Sibiu, s-a desfășurat ședința de atribuire a turneului final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2023. În cadrul acesteia s-a stabilit că evenimentul va avea loc la Constanța.

Conducerea CSM Oradea a luat decizia de a se retrage din cursa pentru găzduirea evenimentului după ce în cadrul ședinței de Consiliu Director de vineri (13.01) s-a stabilit că suma de la care va începe licitația a crescut la 20.000 euro. Asta în condițiile în care pe parcursul anilor trecuți licitația a început de la suma de 10.000 lei (aproximativ 2.000 euro). Menționăm că suma licitată și desemnată câștigătoare se transformă pur și simplu în taxă de organizare, adică ajunge în conturile Federației Române de Baschet și nu poate fi utilizată pentru organizarea propriu zisă a turneului.

Ulterior atribuirii evenimentului s-a trecut la tragerea la sorți pentru meciurile din sferturile de finală și semifinalele turneului, de tip Final 8, programat a se desfășura între 11-15 Februarie anul curent. Astfel, s-a stabilit că CSM CSU Oradea se duelează cu FC Argeș Pitești în sferturile de finală.

Iată confruntările din sferturile de finală:

– CSM CSU Oradea vs FC Argeș Pitești
– U-BT Cluj-Napoca vs SCM Ohma Timișoara
– CSM Athletic Constanța vs Rapid București
– CSO Voluntari vs SCM U Craiova

În cazul unei victorii în sferturile de finală, CSM CSU Oradea va întâlni câștigătoarea dintre CSM Athletic Constanța și Rapid București în semifinale.