CSM CSU Oradea întâlnește Steaua, la București

CSM CSU Oradea se deplasează la București, acolo unde are programat următorul meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Formația antrenată de Cristian Achim întâlnește pe CSA Steaua din localitate într-un meci contând pentru etapa a 27-a din sezonul regulat.

Situată pe locul al 7-lea în ierarhia provizorie, având cel mai mic număr de meciuri jucate în competiție, CSM CSU Oradea va încerca să reacționeze după ce a pierdut ultimele trei meciuri disputate în deplasare în Liga Națională. Roș-albaștrii au 15-7 la general și au nevoie de un rezultat pozitiv atât pentru moral, cât și în lupta pentru ocuparea unei poziții cât mai înalte în perspectiva playoff-ului.

Orădenii parcurg o perioadă dificilă din mai multe puncte de vedere. Sportivii nu se află la capacitate de efort normală pentru a face față ritmului de meciuri după ce au trecut, o bună parte dintre ei, pentru a 2-a oară în acest sezon prin probleme de sănătate. În aceste condiții, partea baschetbalistică, care la rândul ei nu a strălucit în ultima perioadă, trece în plan secundar pentru moment.

De cealaltă parte, Steaua București are 11-15 la general, fiind una dintre puținele grupăricare nu au meciuri de recuperat. Militarii s-au despărțit recent de antrenorul principal Eugen Ilie, locul acestuia fiind luat de asistentul Zoli Safar, cel care a condus clubul la care Tudor Fometescu și-a încheiat junioratul. Acesta va fi primul meci al militarilor pe teren propriu după schimbarea operată pe banca tehnică.

Formația orădeană se deplasează la București fără Dovis Bickauskis. De asemenea, CSM-ul s-a despărțit de Martynas Paliukenas. În schimb, este posibil debutul lui Strahinja Jovanovic cu mențiunea că acest jucător nu a efectuat decât un antrenament cu noi săi colegi până la ora meciului. De asemenea, la momentul publicării acestui text nu este încă cert faptul că jucătorul va avea drept de joc.

Meciul se desfășoară sâmbătă (02.04), cu începere de la ora 20:00. Jocul va fi transmis pe canalul YouTube FRB TV.