CSM CSU Oradea învinge CSO Voluntari în meciul de deschidere din semifinala LNBM 2024

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 79-73, în Meciul 1 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (25.04), la Oradea Arena.

Jocul a fost aprig disputat pe tot parcursul celor 40 minute. Vizitatorii au fost la conducere în momentele de început, însă CSM-ul a reacționat cu un parțial de 13-0 la capătul căruia s-a consemnat primul avantaj de peste zece puncte. Scorul la prima pauză a fost de 21-16.

Al 2-lea, respectiv al 3-lea (și ultimul) ecart de cel puțin zece lungimi s-au consemnat în debutul secvenței a 2-a. Ilfovenii au reușit un final de repriză mai bun și au menținut diferența de două posesii la jumătatea confruntării. Scorul după 20 minute era de 44-39.

Voluntari a jucat remarcabil pe parcursul celei de 3-a secvențe. Trevon Allen și Kwamain Mitchell au ieșit în evidență la finalizare. În schimb, Oradea a dominat spațiul de trei secunde și a cules minge după minge la panoul advers, pentru a compensa imprecizia de la finalizare. Astfel, după 30 minute de joc scorul era de 59-59.

Echipele s-au succedat de două ori la conducere în debutul ultimului sfert. Voluntari conducea cu scorul de 62-61, însă Oradea a răspuns cu zece puncte în succesiune pentru a se desprinde decisiv pe tabela de marcaj. Echipa antrenată de Ainars Bagatskis nu a depus armele luptând până la capăt, dar CSM-ul a găsit soluții să se impună.

În pofida procentajelor inferioare la aruncările de două și trei puncte, CSM CSU Oradea a învins pentru că a terminat cu doar patru posesii pierdute, respectiv cu 18 recuperări ofensive. De asemenea, roș-albaștrii au avut un număr dublu de pase decisive și un avantaj important la punctele pe șansa a 2-a (16-7).

Bobe Nicolescu a totalizat 13 puncte, 4 recuperări, Donatas Tarolis a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, iar Kris Richard, Nijal Pearson și Cătălin Baciu au terminat cu câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Trevon Allen a reușit 21 puncte, iar Kwamain Mitchell a adăugat 15 puncte pntru CSO Voluntari.

Scorul general este de 1-0 în favoarea lui CSM CSU Oradea. Meciul 2 are loc sâmbătă (27.04), ora 17:45, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Bilete se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la acest joc.

Seria se desfășoară pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Foto: Roby Boros