CSM CSU Oradea învinge FC Argeș și avansează în semifinalele Cupei României 2023

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 89-78, în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (11.02), la Constanța.

Partida a început cu Neal, Richard, Năstruț, Tarolis și Ogden. Roș-albaștrii au început inspirați în faza de atac și au găsit soluții să finalizeze din apropierea coșului. Acest lucru s-a întâmplat pe tot parcursul primelor 20 minute de joc, însă din punct de vedere defensiv lucrurile nu au strălucit. Cu toate acestea, CSM CSU Oradea s-a desprins la 29-17 în primele zece minute de joc.

Sfertul al 2-lea a început în aceeași notă. Avantajul CSM-ului a urcat la 20 puncte, scor 49-29, mai mulți jucători având contribuții în atac. Repriza s-a terminat mai bine pentru formația din Pitești. Aceasta a înscris nouă puncte în succesiune și a profitat de relaxarea mult prea prematură a adversarului. Repriza s-a încheiat cu același ecart consemnat la prima pauză, scorul fiind de 52-40.

Repriza secundă a consemnat complicații pentru formația antrenată de Cristian Achim. Nivelul de intensitate din jocul celor două echipe a schimbat raportul de forțe și implicit a echilibrat situația pe tabela de marcaj. Oradea a rămas în permanență în avantaj, dar formația din Pitești a fost superioară pentru o perioadă mai lungă de joc. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 67-63.

FC Argeș s-a apropiat la o singură posesie. De asemenea, Donatas Tarolis a fost descalificat pentru cinci greșeli personale. Roș-albaștrii au ieșit din acest moment greu, Mark Ogden fiind imperial, cu precădere în atac. CSM-ul a dominat finalul partidei, desprinzându-se la peste 15 lungimi.

Mark Ogden a totalizat 27 puncte, 12 recuperări, Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, 5 recuperări, Erick Neal și Kris Richard au avut câte 12 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea.

Menționăm că turneul final se desfășoară în condiții neprielnice pentru jocul de baschet. Temperatura din sală este mult sub orice limită acceptată, acest lucru fiind un potențial pericol de accidentare și îmbolnăvire pentru sportivi.

CSM CSU Oradea întâlnește formația gazdă, CSM Athletic Constanța în semifinale. Meciul este programat pentru luni (13.02), ora 20:00, fiind transmis în direct la DigiSport, PrimaSport și pe FRB TV (YouTube).