CSM CSU Oradea învinge în decisivul cu Dinamo București și avansează în semifinalele LNBM 2022

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. A 8-a prezență între primele patru echipe ale României a fost consfințită luni (09.05), în urma Meciului 3 al seriei cu Dinamo București din primul tur al playoff-ului. Partida s-a încheiat cu scorul de 79-46.

Elevii lui Cristian Achim s-au instalat la conducere din primele minute ale partidei, după ce s-au consemnat câteva succesiuni pe tabela de marcaj. CSM-ul s-a desprins la peste zece lungimi, scorul la prima pauză fiind de 22-12.

Dinamo a reacționat și s-a apropiat la patru lungimi spre jumătatea sfertului al 2-lea. Orădenii au dominat lupta la recuperare și au depus un efort impresionant în apărare contestând culoarele de pătrundere și conturbându-le pe cele de pasare. De asemenea, apărarea orădeană a contestat majoritatea aruncărilor echipei adverse. Repriza s-a încheiat cu un nou avantaj maxim, scor 38-23.

Prestația net superioară a echipei gazdă a continuat până la finalul întâlnirii. CSM-ul s-a dezlănțuit pe faza de atac și a continuat să se apere exemplar. Roș-albaștrii au dominat copios lupta la recuperare, având 19 mingi culese sub panoul advers. Diferența maximă a trecut de 30 puncte, iar pe parcursul ultimelor minute au fost rotiți toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj.

Garlon Green a totalizat 14 puncte, Dovis Bickauskis a adăugat 12 puncte, iar Mark Ogden a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Viktor Gaddefors a reușit 11 puncte, iar Cecil Williams a adăugat 10 puncte, 4 recuperări pentru Dinamo București.

Scorul general a fost de 2-1 în favoarea lui CSM CSU Oradea.

Este cea de-a 6-a calificare succesivă în semifinale, respectiv a 8-a din istoria secției de baschet de la CSM Oradea. În penultimul act, roș-albaștrii se duelează cu CSO Voluntari într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul de deschidere se va desfășura la finele acestei săptămâni.