CSM CSU Oradea învinge în restanța de la Craiova

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 91-80, într-un meci restant din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc duminică (27.02), la Craiova.

Jocul a demarat favorabil roș-albaștrilor. Aceștia au beneficiat de zece puncte în primele minute din partea lui Dovis Buckauskis, pentru ca Alex Gavrilovic și Stephen Holt să contribuie cu câte șase fiecare. CSM-ul s-a desprins la un maxim de 14 puncte pe parcursul secvenței inaugurale, însă Craiova a redus ușor din deficit pe finalul ei și s-a apropiat la 28-19.

Apărarea echipei orădene a suferit serios pe tot parcursul secvenței a 2-a. Oradea a înscris zece coșuri de trei puncte și avea 76% la acest procedeu după 20 minute de joc, dar Dovis Bickauskis a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală, comițând un antisportiv. Gazdele au venit la conducere, dar Holt și Richard au răspuns, însă Khalif Wyatt a stabilit scorul la jumătatea partidei cu o reușită de pe semicerc, pe sirenă. Astfel, Craiova a intrat în avantaj la vestiare, scor 50-49.

CSM CSU Oradea a început repriza secundă mai bine, marcând primele șapte puncte ale secvenței a 3-a. Aruncarea de la mare distanță a continuat să funcționeze remarcabil, CSM-ul având 15 reușite la capătul secvenței, după reușita lui Nicolescu de la centrul terenului, pe sirenă. Între timp, Holt a comis a 3-a greșeală personală, dar a jucat așa până la încheierea acestei perioade de joc. Scorul cu zece minute înainte de final era de 76-65 în favoarea bihorenilor.

Roș-albaștrii au rămas în control pe tabela de marcaj. Ei au reușit să se desprindă la 15 lungimi, continând cu un procentaj de excepție la aruncările de la mare distanță. CSM-ul a controlat finalul, Bobe Nicolescu având o contribuție consistentă Bickauskis a fost eliminat pentru cumul de greșeli tehnice în penultimul minut de joc.

Stephen Holt a totalizat 19 puncte (6×3), Bobe Nicolescu și Dovis Bickauskis au adăugat câte 13 puncte, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru învingători. Troy Franklin a replicat cu 24 puncte pentru Craiova.

Următorul meci al echipei orădene este programat marți (01.03), ora 18:00, la București. Adversar va fi Rapid.