CSM CSU Oradea învinge la Sibiu

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 86-76, într-un meci din etapa a 19-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida, o restanță, a avut loc marți (19.04).

Partida a demarat cu un forcing din partea roș-albaștrilor. Aceștia au fost inspirați în faza de atac, având procentaje foarte bune și s-au desprins la 15-7. Reacția gazdelor a fost promptă, aceștia reușind să preia conducerea. CSM-ul a încheiat primul act în avantaj, după triplele semnate Ogden și Bickauskis. Scorul după zece minute era de 24-20.

Sfertul al 2-lea a demarat cu un parțial de 6-0 în favoarea galben-albaștrilor, care au venit din nou la conducere. Mark Ogden a marcat primul coș al orădenilor în această perioadă de joc, însă Rareț Uță a fost de neoprit în spațiul de trei secunde. Bihorenii au alergat după adversar pe tot parcursul secvenței a 2-a. La jumătatea partidei scorul era de 50-46 în favoarea gazdelor.

Formația antrenară de Cristian Achim a continuat cu procentaje de excepție la aruncările din acțiune și a beneficiat de mai multe vizite la linia de pedeapsă. Cu toate acestea gazdele au rămas în avantaj pe tabela de marcaj preț de mai multe minute de joc în sfertul al 3-lea. Acesta s-a încheiat însă în avantajul CSM CSU Oradea, scorul fiind de 68-66.

Secvența decisivă a fost controlată de bihoreni. Apărarea a funcțioinat impresionant în condițiile în care și prezența la recuperare a fost la un alt nivel. Astfel, CSM CSU Oradea s-a desprins pe tabela de marcaj și a mărit avantajul la um maxim de 12 puncte pe finalul jocului. Echipa din Sibiu a stabilit rezultatul final.

Kris Richard a totalizat 21 puncte, 6 pase decisive, Mark Ogden a adăugat 19 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, Garlon Green a încheiat cu 15 puncte, iar Alex Gavrilovic a terminat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Tanner McGrew a reușit 18 puncte, 8 recuperări pentru CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 21-7 după acest meci. Roș-albaștrii urmează să primească vizita echipei BC Athletic Constanța, într-o partidă restantă, programată vineri (22.04).