CSM CSU Oradea învinge pe BCM U FC Argeș Pitești în ultimul meci din 2020

CSM CSU Oradea a învins BCM U FC Argeș Pitești, scor 71-65, în ultimul meci disputat pe anul calendaristic 2020. Meciul s-a jucat la Sibiu, miercuri (30.12), fiind transmis în direct la DigiSport.

Meciul a început cu Watson, Holt, Fometescu, Markovic și Baciu. S-au consemnat cinci schimbări la conducere pe tabela de marcaj în secvența de deschidere, după care Oradea a izbutit un parțial de 10-0 cu care a trecut la conducere. Una pe care roș-albaștrii nu au mai cecat-o până la pauză. Scorul după zece minute era de 23-20, pe fondul unei reveniri a alb-violeților.

Sfertul al 2-lea a fost sărac în realizări pe tabela de marcaj. Orădeni au avut mai multe imprecizii în faza de atac, incluzând greșeli la construcție și erori la finalizare. Nikola Markovic și Garlon Green au fost principalii marcatori, fiecare cu câte 11 în prima jumătate. Finalul reprizei a fost favorabil argeșenilor, aceștia apropiindu-se la 37-33.

Repriza secundă a început cu Bobe Nicolescu în teren. Arturas Valeika a marcat un rarisim coș de trei puncte, după care a izbutit noi acțiuni eficiente de apărare. Atacul CSM-ului a întâmpinat dificultăți, pentru ca la celălalt capăt al terenului bihorenii să intre în penalizare după doar trei minute și jumătate. Piteștiul a preluat conducerea la jumătatea secvenței a 3-a, moment în care Cristian Achim a solicitat un timp de odihnă. Continuarea nu a fost mai bună pentru formația orădeană. Garlon Green a oprit un parțial de 0-13 de la linia de pedeapsă, Oradea reușind să egaleze de la minus 7. Alb-violeții au trecut în avantaj, iar Nikola Markovic a punctat de pe semicerc pentru a strânge la 52-53 cu zece minute înainte de final.

Nikola Markovic a reușit un coș cu fault și a transformat libera suplimentară în debutul sfertului 4 pentru a aduce CSM CSU Oradea în avantaj. Green de la semidistanță, iar Baciu de la linia de pedeapsă, au adus puncte pe tabela de marcaj, iar apărarea colectivă a avut beneficii de mai multe ori. Zekovic a transformat de pe semicerc la jumătatea secvenței decisive pentru a desprinde Oradea la șase lungimi. Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj după noi greșeli în succesiune pe faza ofensivă a orădenilor. Situația s-a schimbat pe tabela de marcaj pe finalul confruntării, Stephen Holt ieșind la rampă de două ori consecutiv de pe semicerc pentru a desprinde decisiv formația orădeană.

Nikola Markovic a totalizat 20 puncte, 10 recuperări, Garlon Green a adăugat 18 puncte, iar Stephen Holt a terminat cu 15 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nikola Jevtovic a reușit 20 puncte pentru BCM U FC Argeș Pitești.

CSM CSU Oradea are 4-1 la general după acest meci în Liga Națională.