CSM CSU Oradea învinge Rilski Sportist în deschiderea turneului memorial Antonio Alexe 2021

CSM CSU Oradea a câștigat meciul de deschidere al turneului memorial Antonio Alexe – ediția 2021. Joi (16.09), roș-albaștrii au primit vizita lui Rilski Sportist. Partida s-a încheiat cu scorul de 70-69.

Partida a început cu Bickauskis, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic. Startul a fost destul de modest pentru roș-albaștri, aflați la primul contact cu proprii suporteri. Bulgarii au trecut la conducere, însă CSM-ul a reacționat, având în Alex Gavrilovic o prezență importantă la finalizare, dar și în jocul din spațiul de trei secunde. Antrenorul Achim a folosit diferite formule de joc, Oradea preluând conducerea pe tabela de marcaj. Rilski a terminat mai bine secvența inaugurală, egalând la 18 chiar înainte de sirenă.

Bihorenii au folosit numeroase formule de joc la perimetru, apelând la toți cei trei jucători U23. De asemenea, s-au folosit diferite alcătuiri la interior, cu Green, Markovic și Nicolescul la poziția 4, respectiv cu Gavrilovic, Baciu și Markovic la poziția 5. Tabela de marcaj a rămas blocată pentru a perioadă la 26-23, însă CSM-ul a reușit să se desprindă ușor pe tabela de marcaj. Formația din Bulgaria a reacționat și a încercat să reducă din deficit, dar Stephen Holt a transformat o aruncare de trei puncte chiar pe sirenă și a dus scorul la 38-30, după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a consemnat desprinderea echipei gazdă. Avantajul CSM-ului a trecut pentru prima dată de zece lungimi. Precizia la finalizare a lăsat de dorit, lucru mult vizibil în special spre finalul confruntării. În pofida impreciziei, dar cu un nivel ridicat de combativitate, avantajul a atins un maxim de 15 puncte, scor 47-32. Bulgarii au reacționat și au redus deficitul la 56-48 după 30 minute de joc efectiv.

Secvența decisivă a evidențiat anumite probleme în ofensiva orădeană. De cealaltă parte, Rilski a fost mai productivă la finalizare și a reușit de mai multe ori să se apropie pe tabela de marcaj. Nivelul de agresivitate ofensivă a fost în scădere semnificativă pentru CSM CSU Oradea, invers proporțional cu cel al vizitatorilor. Aceștia au avut șansa să preia conducerea, dar au irosit-o. Elevii lui Ludmil Hadjisotirov au avut ultima posesie, însă acțiunea lui Brandon Brown a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj, iar timpul de joc a expirat cu victoria la limită a orădenilor.

Garlon Green a totalizat 14 puncte, Bobe Nicolescu, Alex Gavrilovic și Nikola Markovic au avut câte 11 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Trey Porter a totalizat 18 puncte, 10 recuperări, iar Alex Simeonov a adăugat 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru RIlski Sportist.

Programul în continuare al turneului memorial Antonio Alexe este următorul:

  • Vineri (17.09), ora 16:00, Rilski Sportist vs FC Argeș Pitești
  • Sâmbătă (18.09), ora 18:00, FC Argeș Pitești vs CSM CSU Oradea

Intrarea este gratuită, dar condițiile în care se poate face accesul la acest eveniment sunt explicate în detaliu AICI.

Foto: Roby Boros