CSM CSU Oradea învinge SCM U Craiova în ultima etapă din turul Grupei valorice A

CSM CSU Oradea a învins pe revenire în etapa a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Formația antrenată de Cristian Achim a trecut de SCM U Craiova, scor 70-61.

Partida a demarat cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au punctat primii, dar Craiova a replicat. Mai mulți jucători ai formației vizitatoare au găsit ținta de pe semicerc, formația oaspete având un ritm superior CSM-ului. Pe finalul primului sfert s-au consemnat șapte schimbări consecutive la conducere, oltenii încheindu-l în avantaj, scor 23-22.

Ofensiva echipei orădene a fost de nerecunoscut pe tot parcursul sfertului 2. Lipsa de inspirație, graba și de cele mai multe ori lipsa de idei, respectiv lipsa de inițiativă au pus formația antrenată de Cristian Achim în dificultate. Craiova a jucat cu mai multă încredere și a avut procentaje foarte bune. Bihorenii au pierdut câteva posesii foarte ușor, alb-albaștii încheind repriza în avantaj de opt puncte, scor 42-34.

Repriza secundă a consemnat revirimentul orădenilor. Nivelul de apărare a fost altul, dar și registrul tactic din punct de vedere defensiv s-a schimbat pentru CSM. În plus, jocul lui Giordan Watson, dar și acțiunile jucate pentru Nikola Markovic au adus beneficii formației antrenate de Cristian Achim. De altfel, Oradea a preluat conducerea, scor 53-52, la intrarea în sfertul decisiv.

Sfertul decisiv a fost controlat de gazde. Vizitatorii au marcat un coș de trei puncte cu care au egalat situația la 55, pentru ca apoi CSM-ul să marcheze 12 puncte fără replică și să treacă în control. Finalul a fost lipsit de emoții la capătul unui meci solicitant, în care procentajul la linia de pedeapsă a fost de 42%.

Giordan Watson a totalizat 24 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Sean Barnette a adăugat 8 puncte, 5 recuperări iar Arturas Valeika a terminat cu 7 puncte, 12 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Dragoș Diculescu a totalizat 16 puncte, 8 recuperări pentru SCM U Craiova.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 5-2 la general și încheie turul Grupei valorice A pe locul 2, cu o serie de patru victorii. Următorul meci în campionat are loc pe 2 decembrie, luni, cu Steaua București. Până atunci, roș-albaștrii primesc vizita lui Fribourg Olympic, din Elveția, miercuri (27.11), ora 19:00, în ultima etapă din faza inaugurală a FIBA Europe Cup.