CSM CSU Oradea învinge Steaua București și se califică la F8-ul Cupei României la baschet – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a învins Steaua București în ultimul meci al turneului de Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21, Grupa B, de la Arena Antonio Alexe din Oradea. Rezultatul final al partidei a fost de 86-83.

Meciul a început cu o modificare în cvintetul de start. Stephen Holt a luat locul cu Aaron Broussard. Ceilalți titulari au fost Watson, Fometescu, Zekovic și Valeika. Formația din capitală a început mai bine, instalându-se la conducere. CSM-ul a comis numeroase erori în faza de construcție, având șase mingi pierdute în primele șapte minute de joc. Oradea a condus de două ori pentru câteva secunde în primul act, dar Steaua a terminat această perioadă de joc la conducere, scor 17-20

Oradea a venit la conducere în debutul sfertului al 2-lea, după ce a marcat nouă din primele 12 puncte ale partidei. Reacția nu a întârziat, militarii răspunzând prompt pentru a se desprinde la două posesii în minutul 15 al întâlnirii. CSM-ul a cerut un timp de odihnă, iar după reluare Broussard a punctat de două ori în succesiune pentru a restabili egalitatea. Petrescu și Valeika au comis a 3-a greșeală personală fiecare în primele 16 minute de joc. Holt a ieșit la rampă pentru CSM CSU Oradea, iar Fometescu l-a urmat oferind câteva momente bune de joc pentru gazde, care au marcat zece puncte în succesiune. Steaua a înscris ultimul coș al reprizei, unul de trei puncte, pentru a stabili scorul la jumătatea meciului, 45-39.

Repriza a 2-a a început cu un parțial de 8-0 în favoarea bucureștenilor. Seria negativă a fost oprită de Stephen Holt, cu o reușită de la semidistanță. Steaua a continuat să puncteze, defensiva orădeană fiind inexistentă în debutul reprizei a 2-a. Militarii au marcat 28 puncte în primele șapte minute și jumătate ale sfertului 3. Broussard a oferit noi puncte echipei, reușind să egaleze la 68, după care a trimis mingea în coș de pe semicerc, în ultima secundă a secvenței a 3-a. Astfel, Oradea a venit din nou la conducere, scor 71-68, cu zece minute rămase de disputat.

Stephen Holt a înscris, de pe semicerc, primul coș din sfertul 4. Unul de trei puncte. Dragan Zekovic a fost sancționat cu cea de-a 4-a greșeală personală în minutul 32 al partidei. Bobe Nicolescu a punctat și el de la mare distanță, după care a comis o greșeală personală pe aruncarea de trei puncte a lui Mandache. Steaua a revenit pe tabela de marca după o nouă reușită de pe semicerc. Nikola Markovic a replicat, cu o aruncare de la mare distanță, dar Oradea a irosit mai multe aruncări favorabile, inclusiv de la linia de pedeapsă. Dragan Zekovic a reșit primul său coș din acțiune cu două minute și jumătate înainte de finalul partidei. Stephen Holt și-a asumat o acțiune individuală prin care a desprins Oradea la două posesii, dar Kenny Brown a replicat cu o triplă pentru a strânge la două lungimi. Watson a fost trimis la linia de pedeapsă, fiind precis doar pe jumătate cu șase secunde înainte de final. Steaua a refuzat să atace la ultima acțiune pentru a avea asigurată calificarea de pe locul al 3-lea.

Liderii echipei în acest meci

  • Eficiență – Aaron Broussard (26)
  • Puncte – Aaron Broussard (24)
  • Recuperări – Nikola Markovic (9)
  • Pase decisive – Stephen Holt (6)
  • Intercepții – Tudor Fometescu (2)

CSM CSU Oradea a terminat turneul cu 3-1 la general, pe locul al 2-lea.