CSM CSU Oradea învinge U-BT Cluj-Napoca în Liga Națională

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 83-77, într-un meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, joi (06.05), fiind transmisă în direct la DigiSport și LookSport.

Partida a avut parte de echilibru și suspans, cu un avantaj aproape permanent pentru orădeni. CSM-ul a avut mai multă intensitate și a confirmat că acest meci a prezentat o miză mai mare pentru roș-albaștri decâtn pentru clujeni.

Sfertul al 2-lea a consemnat numeroase realizări în faza ofensivă pentru bihoreni. În pofida problemelor ce pare să se acutizeze în ceea ce privește aruncarea de trei puncte, Oradea a găsit soluții pentru a marca 47 puncte în primele 20 minute de joc și a construit un avantaj de 12 puncte.

Repriza secundă a început favorabil gazdelor. Aceștia au reușit mai multe recuperări ofensive la o singură acțiune, dar ea a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. U-BT a speculat acest moment și a profitat, echilibrând situația pe tabela de marcaj. Clujul a reușit chiar să treacă la conducere, dar Aaron Broussard l-a găsit pe Ramone Moore în spațiul de trei secunde pentru un coș pe sirenă ce a readus Oradea în avantaj, scor 63-62.

Ultimul act a demarat modest pentru vizitatori. Ofensiva acestora a fost neproductivă, iar CSM CSU Oradea a reușit să se desprindă din nou pe tabela de marcaj. U-BT a întâmpinat probleme cu greșelile personale, iar partida s-a încheiat cu victoria roș-albaștrilor, care au găsit soluțiile necesare pentru a rămâne în avantaj.

Aaron Broussard a totalizat 14 puncte, 9 pase decisive, Tudor Fometescu și Dragan Zekovic au adăugat câte 11, iar Stephen Holt, Ramone Moore și Cătălin Baciu au terminat cu câte 10 pentru CSM CSU Oradea. În replică, Andrija Stipanovic a reușit 18 puncte, 5 recuperări, Donatas Tarolis a adăugat 14 puncte, 4 recuperări, iat Justin Edwards a bifat 13 puncte, 5 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea obține a 9-a victorie consecutivă și ajunge la 19-5, fiind pe locul 2 în clasament. Vineri (07.05), ora 19:45, roș-albaștrii întâlnesc pe Steaua București, în direct la DigiSport și LookSport, precum și pe FRB TV (YouTube).