CSM CSU Oradea își egalează recordul de victorii consecutive în Liga Națională de baschet masculin

CSM CSU Oradea a egalat propriul record de victorii consecutive în campionat. Roș-albaștrii au învins BC CSU Sibiu, scor 75-60, în etapa a 18-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20.

Acest meci s-a desfășurat marți (03.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea și a consemnat cea de-a 14-a victorie consecutivă în campionatul național al României. Seria actuală de rezultate pozitive în LNBM a început pe 2 noiembrie 2019, la Pitești.

În cadrul acestei serii de rezultate pozitive (consemnate exclusiv în Liga Națională), CSM CSU Oradea a obținut șase victorii în deplasare: la Pitești, Timișoara (de două ori), București (cu Dinamo Știința), Sibiu și Craiova. De asemenea, bihorenii au obținut opt succese la Arena Antonio Alexe.

Formația antrenată de Cristian Achim a obținut cea de-a 14-a victorie consecutivă și egalează un record stabilit în cursul sezonului competițional 2012/13. Atunci, CSM-ul avea 4-1 la general și nu s-a oprit până la 18-1. În acea stagiune s-a obținut prima medalie din istoria echipei de baschet a Clubului Sportiv Municipal. La acea vreme denumirea competiției era Divizai A.

Anterior, CSM Oradea a avut și alte serii pozitive de rezultate. Iată-le:

Sezonul 2015/16 – 11 victorii în perioada ianuarie – martie. Roș-albaștrii au avut avut un bilanț de 23-9 la încheierea fazei regulate și s-a clasat pe locul al 2-lea, pentru ca în playoff să meargă până la capăt și să cucerească primul titlu național din istorie.

Sezonul 2011/12 – Nouă victorii în ultimele nouă etape din sezonul regulat. De la 12-8 a ajuns la 21-8 și a terminat pe locul 5.

Sâmbătă (07.03), cu începere de la ora 17:45, CSM CSU Oradea va încerca să stabilească un nou record propriu de victorii consecutive în campionatul României. Roș-albaștrii vor avea un test important, pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca. Meciul se va desfășura la BT Arena din Cluj-Napoca, fiind transmis în direct la DigiSport.

Foto: Roby Boros