CSM CSU Oradea la cea dea 2-a deplasare stagională în Portugalia

CSM CSU Oradea se deplasează în Portugalia pentru a 2-a oară în acest sezon competițional. Roș-albaștrii au cedat în luna octombrie anul curent, la Porto, dar vor încerca să se întoarcă cu o victorie la mijlocul lunii decembrie, la Lisabona.

Formația bihoreană se duelează cu Sporting CP, campioana în exercițiu a Portugaliei, în etapa a 2-a din Grupa K, în TOP 16 din FIBA Europe Cup. Confruntarea este programată pentru miercuri (15.12), ora 21:00. Jocul va putea fi urmărit în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.

Ambele echipe au 1-0 la general ca urmare a jocurilor consemnate săptămâna trecută, în prima etapă din faza a 2-a a grupelor. CSM CSU Oradea a învins cealaltă echipă din Lisabona, SL Benfica. Rezultatul final al partidei ce a avut loc la Arena Antonio Alexe a fost de 68-56. În schimb, Sporting CP a triumfat în Polonia, pe terenul lui Trefl Sopot, scor 83-72.

Lusitanii au controlat jocul susținut în Polonia și au bifat o victorie în deplasare. Este cunoscut faptul că orice succes în deplasare este prețios, valoarea unui astfel de rezultat fiind cu atât mai relevantă într-o competiție precum cea în care se joacă în sistem grupă cu doar patru protagoniste.

Sporting CP Lisabona este campioana în exercițiu a Portugaliei. La începutul actualului sezon competițional a câștigat în premieră SuperCupa Portugaliei. La ora actuală are 7-1 la general în competiția internă și se află pe locul al 2-lea în campionatul intern, la egalitate cu Benfica.

De notat că Sporting avea programată o deplasare solicitantă în Insula Madeira, pentru un joc în competiția internă, dar meciul a fost amânat oferindu-le celor de la Sporting oportunitatea de a se reface în perspectiva meciului cu CSM CSU Oradea. Amintim că și roș-albaștrii au cerut și obținut amânarea meciului cu BC Athletic Constanța, din Liga Națională.

Această echipă a participat, la începutul actualului sezon competițional, în turneul preliminar Basketball Champions League câștigat de Kalev Cramo. Astfel a ajuns în grupele FIBA Europe Cup, unde a repurtat patru victorii consecutive. Această echipă a cedat în prima și ultima etapă din prima fază a grupelor și a ocupat locul 1 în Grupa F.

Antrenorul principal al echipei este Luis Magalhaes. Efectivul cuprinde 15 jucători. Șapte sunt americani, unul provine din Angola, iar ceilalți sunt autohtoni. Cele mai importante nume din angrenajul acestei echipe sunt americanii Travante Williams (nr. 0), Joshua Patton (30), Micah Downs (33), Josh Martin (15), Tanner Omlid (11) și Joao Fernandes (13). De notat că rotația echipei lusitane s-a îmbogățit de curând prin legitimările lui Smith și Fernandes.

Conform noilor prevederi impuse de autoritățile portugheze, ce au intrat în vigoare la 1 decembrie anul curent, întreaga delegație a CSM Oradea a fost supusă unui test COVID-19 chiar dacă fiecare component al echipei este vaccinat cu schema completă, o parte având inclusiv doza booster administrată deja. Rezultatele testului sunt negative pentru fiecare membru al delegației orădene, astfel încât deplasarea în Portugalia se face în formulă completă. De altfel, toți jucătorii sunt valizi, chiar dacă unii jucători resimt mici probleme cauzate de contacte sau de ușoare accidentări suferite în partidele precedente.

Foto: FIBA.basketball