CSM CSU Oradea la finalul sezonului competițional 2022/23

CSM CSU Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii cuceresc medalia de argint pentru a 3-a oară în istorie și se clasează pe podiumul baschetului masculin românesc pentru a 9-a oară în ultimul deceniu.

Roș-albaștrii au terminat sezonul competițional în cursul serii de duminică (28.05), fiind învinși cu scorul de 59-70 în Meciul 6 al finalei LNBM 2023, de U-BT Cluj-Napoca. Scorul general a fost de 2-4.

Parcursul echipei de pe Crișul Repede în sezonul 2022/23 a fost cel mai bun din istorie din punct de vedere al numărului de victorii și al ratei de succes, chiar dacă el s-a încheiat pe locul al 2-lea în Liga Națională și Cupa României, respectiv cu încheierea parcursului în FIBA Europe Cup la încheierea TOP 16.

CSM CSU Oradea a disputat un număr de 55 meciuri oficiale în sezonul 2022/23. Roș-albaștrii au avut următoarea linie de clasament:

32 victorii și 6 înfrângeri în Liga Națională (24-2 în sezonul regulat, 8-4 în playoff), rezultând o rată de succes de 84.2%.
4 victorii și o înfrângere în Cupa României, rezultând o rată de succes de 80%.
8 victorii și 4 înfrângeri în FIBA Europe Cup, rezultând o rată de succes de 66%.

Așadar, cu 44 meciuri câștigate și 11 pierdute, CSM CSU Oradea încheie sezonul competițional 2022/23 cu cea mai mare rată de succes din istorie, 80%.

De notat că CSM-ul s-a clasat pe primul loc la încheierea sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin pentru prima dată în istorie.

CSM CSU Oradea a obținut medaliile de argint atât în Cupa României, cât și în Liga Națională în sezonul tocmai încheiat. Este cel de-al 7-lea loc 2 în cupă, respectiv al 3-lea în campionat. Roș-albaștrii continuă seria clasărilor pe podium în Liga Națională, fiind a 9-a astfel de clasare (trei locuri 1, trei locuri 2, trei locuri 3) din anul 2013 și până în prezent.

Componența echipei CSM CSU Oradea 2022/23

Jucători
– Fundași – Erick Neal, Tudor Gheorghe, Kris Richard, Stephen Holt, Justin Carter, Luca Năstruț
– Extreme – Josh Bostic, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan
– Pivoți – Mark Ogden, Donatas Tarolis, Nikola Markovic, Cătălin Baciu, Marian Schmidt, Raul Mureșan

Staff tehnic
– Antrenor principal – Cristian Achim
– Antrenor asistent – Radovan Markovic
– Antrenor pregătire fizică – Marius Marinău

Staff medical
– Medic – Alin Iova
– Kinetoterapeut – Cristian Dan
– Fizioterapeut – Anton Țâmpu

Management
– Director – Șerban Sere
– Responsabil secție – Milan Luchin
– Marketing – Adrian Costea, Robert Boros, Sergiu Vicaș, Xavier Pop, Ovidiu Țifrea.

Baze sportive
– Oradea Arena – Călin Trip și echipa condusă de domnia sa
– Arena Antonio Alexe – Ovidiu Clonda și echipa condusă de domnia sa