CSM CSU Oradea merge la Pitești în ultima deplasare din sezonul 2021/22

CSM CSU Oradea efectuează ultima deplasare din sezonul competițional 2021/22. Roș-albaștrii întâlnesc FC Argeș Pitești la Sala Sporturilor Trivale din Pitești, în cursul zilei de joi (26.05), cu începere de la ora 17:30. Partida contează în seria ce va stabili numele locului 3 la încheierea Ligii Naționale de baschet masculin.

Echipa antrenată de Cristian Achim luptă pentru medaliile de bronz și implicit să se mențină pe podium pentru a 6-a oară consecutiv și a 8-a oară în istorie. CSM Oradea are nevoie de o victorie pentru a obține o nouă medalie la nivel național.

Delegația orădeană efectuează deplasarea spre Pitești în formulă completă. Staff-ul tehnic mizează pe 13 jucători și va avea de făcut o alegere în ceea ce privește jucătorul care rămâne în afara listei de 12 pentru Meciul 2 al finalei mici. Roș-albaștrii se confruntă cu mici probleme de efectiv, dar sunt șanse mari ca toți jucătorii să fie apți la ora primului angajament al acestei partide.

Adversar este FC Argeș Pitești, una dintre forțele baschetului românesc în ultimii ani. Alb-violeții au avansat între primele patru echipe ale României pentru a 2-a oară consecutiv, ei cucerind bronzul în sezonul anterior.

Formația pregătită de către Tudor Costescu se află într-o situație dificilă. Argeșenii au suferit pierderi majore la nivelul pozițiile 4-5 prin calificarea în semifinale, în urma seriei cu SCM U Craiova din primul tur al playoff-ului. De atunci, Toarlyn Fitzpatrick, Raynere Thornton și Kostantionos Gontikas nu au jucat. Aceștia s-au alăturat listei de jucători indisponibili ce îl cuprinde de mai mult timp pe Nikola Jevtovic.

Va fi a 2-a apariție pentru CSM CSU Oradea la Pitești în acest sezon. Prima s-a consemnat chiar între duelurile cu Bakken Bears, din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Atunci, roș-albaștrii au resimțit mai multe aspecte sportive și au fost depășiți în manieră categorică. Cele două echipe s-au duelat de trei ori până la această oră în sezonul 2021/22, gazdele impunându-se de fiecare dată.

Meciul 1, desfășurat luni (23.05), la Arena Antonio Alexe, s-a terminat cu scorul de 110-59.

Partida este transmisă în direct la TV, prin intermediul DigiSport și PrimaSport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).