CSM CSU Oradea obține a 23-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM CSU Oradea a înregistrat cea de-a 23-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin și va încheia sezonul regulat al ediției 2022/23 neînvinsă în jocurile de pe teren propriu în campionatul României. Roș-albaștrii au învins SCM U Craiova, scor 85-76.

Formația orădeană a fost inspirată în atac pe parcursul primelor zece minute de joc. Fără un nivel de intensitate corespunzător, CSM-ul a reușit să înscrie 29 puncte și a încheiat în avantaj de nouă lungimi primul act.

Situația s-a schimbat în sfertul al 2-lea. Craiova a fost echipa mai precisă și mai prezentă în joc. Astfel, vizitatorii au reușit să anuleze deficitul și chiar au trecut la conducere. Finalul reprizei a fost favorabil bihorenilor, grație lui Mark Ogden, autor a trei coșuri de trei puncte succesive. Scorul după 20 minute de joc a fost de 45-41 pentru gazde.

Repriza a 2-a a început mai bine pentru CSM. Un nivel mai bun de apărare dublat de jocul productiv în atac au dus avantajul la 14 lungimi de două ori. Craiova nu a cedat, speculând o nouă relaxare mult prea vizibilă în jocul orădenilor. Astfel, scorul la intrarea în secvența decisivă a fost de 67-60.

Ultimele zece minute au fost controlate de orădeni însă trebuie remarcat faptul că formația din Craiova a rămas aproape pe tabela de marcaj în prima parte a sfertului 4. Roș-albaștrii au găsit soluții de a se desprinde, ajungând la un avantaj maxim de 15 puncte. Finalul partidei a readus Craiova la mai puțin de zece puncte, dar fără a amenința victoria echipei gazdă.

Donatas Tarolis a reușit 20 puncte, 4 recuperări, Mark Ogden a adăugat 17 puncte, 4 recuperări, Kris Richard a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Nikola Markovic a terminat cu 14 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Bogdan Țîbîrnă a reușit 19 puncte, Cortez Edwards a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive, iar Topias Palmi a terminat cu 13 puncte pentru Craiova.

CSM CSU Oradea are 16-1 la general și se situează pe primul loc al clasamentului în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 cu o etapă rămasă din sezonul regulat. În schimb, SCM U Craiova are 6-10, fiind practic calificată în playoff ca urmare a înfrângerii suferite de SCM Ohma Timișoara.

Vineri (07.04), ora 18:00, la BT Arena, se desfășoară ultimul meci din sezonul regulat pentru CSM CSU Oradea. Adversar este U-BT Cluj-Napoca. Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube). Suporterii orădeni își pot achiziționa bilete AICI.