CSM CSU Oradea obține a 3-a victorie consecutivă în LNBM

CSM CSU Oradea a învins CSM Miercurea Ciuc, scor 81-61, într-un meci desfășurat vineri (15.01), la Arena Antonio Alexe. Partida contează pentru turneul 5 al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21, fiind transmis în direct la FRB TV (YouTube).

Partida a demarat cu Broussard, Holt, Green, Petrescu și Markovic. Roș-albaștrii s-au instalat la conducere și au construit un avantaj de zece puncte, dar continuarea nu a fost la fel de bună. Vlad Corpodean a găsit ținta de mai multe ori, iar Miercurea Ciuc a strâns la 22-19, după zece minute de joc.

Sfertul al 2-lea a demarat cu o nouă reușită de la mare distanță a echipei vizitatoare, aceasta egalând situația pe tabela de marcaj. Dragan Zekovic a readus CSM-ului în avantaj cu mai multe reușite de pe semicerc. Precizia în execuție și la finalizare nu a mai fost aceeași precum în partida anterioară, dar orădenii au terminat repriza în avantaj, scor 40-31.

Repriza secundă a demarat mai bine pentru orădeni. Aceștia au avut un nivel mai bine de intensitate și implicare, lucru vizibil în ambele faze ale jocului. Avantajul a urcat la un maxim de 25 puncte, spre finalul confruntării. Totuși chiar și în ultima jumătate a meciului s-au consemnat mai multe momente de lipsă de concentrare în jocul bihorenilor.

Dragan Zekovic a totalizat 17 puncte, 4 recuperări, Stephen Holt a adăugat 14 puncte, Nikola Markovic a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări, iat Aaron Droussard a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Dainius Chatkevicius a reușit 13 puncte, 9 recuperări, iar Emanuel Shepherd și Vlad Corpodean au reușit câte 12 puncte, primul reușind și 9 recuperări.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 7-2 la general. Roș-albaștrii susțin următoarele două partide tot pe teren propriu, în compania lui Dinamo București și SCM U Craiova, pe 20 și 21 ianuarie, cu începere de la ora 19:00.