CSM CSU Oradea obține a 6-a victorie consecutivă

CSM CSU Oradea a învins CSM Focșani, scor 83-59, într-un meci desfășurat sâmbătă (17.04), în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Sala Constantin Jude din Timișoara, fiind transmisă în direct pe FRB TV (YouTube).

Partida a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Focșaniul a marcat primeel cinci puncte ale partidei. CSM-ul a reacționat și a preluat conducerea pe tabela de marcaj, însă a avut un nivel de joc modest. Dragan Zekovic a adus puncte pe tabela de marcaj, astfel încât Oradea conducea cu scorul de 17-13 la prima pauză.

Sfertul 2 a început modest în ambele faze ale jocului pentru roș-albaștri. De acest lucru a profitat gruparea din Focșani și a revenit la conducere după reușitele de pe semicerc ale lui Jimmir Taylor. Repriza s-a încheiat cu un parțial de 16-4 în favoarea CSM CSU Oradea, formație ce conducea cu scorul de 37-28 după 20 minute de joc efectiv.

Avantajul a trecut de zece lungimi în debutul reprizei a 2-a, dar focșănenii au reacționat și s-au apropiat la o singură posesie pe tabela de marcaj după tripla lui Petrișor. Holt, Broussard și Zekovic au marcat de la distanță, ultimii doi și Green apărând la finalizare și în spațiul de trei secunde pentru a duce scorul la 61-48 înaintea secvenței decisive.

Green și Zekovic au adus noi reușite în faza de atac pentru CSM CSU Oradea, avantajul urcând la 17 puncte. Echipa din Focșani nu a renunțat la luptă, agățându-se de orice moment de relaxare și lipsă de concentrare din jocul orădenilor. Situația a fost controlată de orădeni până la final în pofida unei prestații mai puțin convingătoare. Ambele echipe au rotit jucătorii pe final.

Dragan Zekovic a totalizat 23 puncte, 6 recuperări, Stephen Holt a reușit 19 puncte, iar Garlon Green a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Jimmie Taylor a reușit 20 puncte pentru CSM Focșani.

Este a 6-a victorie consecutivă și a 9-a în ultimele zece apariții oficiale pentru bihoreni. Aceștia au 16-5 la general și se situează în zona superioară a clasamentului din Liga Națională de baschet masculin înaintea deplasării la Tel-Aviv pentru turneul final FIBA Europe Cup.